Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Нове мере у Суботици

21.03.2020.

Градски штаб за ванредне ситуације у Суботици, у складу са најновијим мерама Владе Србије а у циљу спречавања ширења вируса, након данашње седнице  издао је наредбу којом се од вечерас у 20 сати у потпуности обуставља јавни превоз на територији града Суботице. Од данас се на територији града обуставља у потпуности рад кафића и ресторана (изузев доставе хране), тржних центара, кладионица, казина и аутомат клубова.

 13328_1.jpg

По наредби Градског штаба од сутра, 22. марта, затварају се све пијаце на територији Града Суботице.

Према упутствима  Владе, биће дозвољена достава хране, аутомобилски приватни и такси превоз.

Раније је градски штаб већ наложио дезинфекцију јавних површина, улица, прилаза здравственим установама, дечјих игралишта, аутобуских стајалишта, шеталишта, платоа, стаза у парковима и слично.

У складу са одлуком Владе Републике Србије и актуелном епидемиолошком ситуацијом, још једном апелујемо на наше суграђане да буду максимално савесни и одговорни, и да се стриктно придржавају свих препорука у циљу заштите  здравља.

Апелујемо такође на све оне који су у последњих 14 дана допутовали у земљу, да се у најкраћем року јаве надлежном Заводу за јавно здравље и да поштују мере самоизолације. Овом апелу придружују се и сви наши здравствени радници. 

                                                         Командант штаба за ванредне ситуације
                                                                  Градоначелник Богдан Лабан

Наредба 21. март 2020.