Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Отпочела дезинфекција градских улица

21.03.2020.

У петак, 20. марта, отпочела је дезинфекција градских улица, саобраћајница и пешачких зона са циљем да се спречи ширење вируса корона. Акција дезинфекције настављена је вечерас, а план је да, у зависности од најављених временских прилика, у наредних неколико дана буде дезинфикован што већи број улица, прилаза здравственим установама, шеталишта, дечјих игралишта и других јавних површина на територији града Суботице.

 13329_1.jpg

Градски штаб за ванредне ситуације је, имајући у виду мере и ограничења уведена Одлуком о проглашењу ванредног стања,  на својој трећој ванредној седници одржаној у петак, 20 марта 2020. године, донео наредбу којом се Градској управи Града Суботице налаже да организује дезинфекцију јавних површина, као што су улице, прилази здравственим установама, дечја игралишта, аутобуска стајалишта, шеталишта, платои и комуникационе стазе у парковима и слично.

У наредби, коју је потписао командант Градског штаба за ванредне ситуације, градоначелник Суботице Богдан Лабан, и управницима стамбених заједница налажно је да обезбеде појачано чишћење и дезифекцију заједничких делова зграде на којима се остварује највећи контакт (улази у зграду, простори испред лифтова, лифтови, степеништа и степенишни рукохвати, улазна врата и др.), с тим да дезинфекцију треба обавезно спроводити најмање једном у току дана.