Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Издвојена новчана средства за набавку пакета

26.03.2020.

Градски штаб за ванредне ситуације је, на својој петој ванредној седници одржаној данас, донео наредбу којом се налаже Градској управи Града Суботице, Секретаријату за финансије, да у Управи за трезор отвори наменске рачуне за уплату динарских и девизних донација физичких и правних лица за помоћ у борби против епидемије вируса COVID-19. У наредби, коју је потписао командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Богдан Лабан, Градској управи Града Суботице налаже се да издвоји новчана средства у износу од шест милиона динара која ће бити опредељена за набавку пакета који би садржао основне прехрамбене производе и средства за дезинфекцију. Пакети ће се давати корисницима пензија на територији града Суботице који примају пензије са најнижим износима.

13339_1.jpg

Наредбом се забрањује рад козметичким салонима и салонима за третмане за улепшавање, салонима за масажу, педикир и маникир и фризерским салонима на територији града Суботице. Забрањује се, такође, коришћење паркова, дечијих и рекреационих игралишта на територији града Суботице.

Ова наредба примењују се од 27. марта 2020. године. Спровођење ове наредбе контролисаће надлежни секретаријати Градске управе.

Наредба је донета на основу члана 29. Закона о одбрани и Одлуке о проглашењу ванредног стања председника Републике Србије, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије, у условима проглашеног ванредног стања, имајући у виду мере и ограничења уведена Одлуком о проглашењу ванредног стања.

Наредба - 26. март 2020.