Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Обавештење Градског штаба за ванредне ситуације

30.03.2020.

Обавештавају се правна и физичка лица да је Град Суботица отворио наменске рачуне за уплату донација физичких и правних лица за помоћ у борби против епидемије вируса COVID-19. По налогу Градског штаба за ванредне ситуације Града Суботице, Секретаријат за финансије Градске управе Града Суботице  отворио је наменске рачуне за уплату донација физичких и правних лица у борби против епидемије вируса.

13347_1.jpg 

Обавештење о отвореним наменским рачунима и инструкције за уплату донацијских средстава у динарима и еврима објављено је на званичном сајту Града Суботице у оквиру линка Ванредно стање.

Сви који желе да уплате донацију за помоћ у борби против епидемије вируса COVID-19 и имају питања у вези уплата могу се обратити мејлом на адресу gufinansije@subotica.rs  или телефоном на бројеве 626-773, 626-811.

Позивамо све суботичке привреднике да овим путем покажу друштвену одговорност и помогну у борби против сузбијања епидемије у држави и граду Суботици.

Уз већ постојећи контакт центар формиран у оквиру Градске управе који је отворен од 8 до 16 часова, и контакт центар Дома здравља,  група лекара, највећим делом из Приватне лекарске праксе,  Кризном штабу града Суботице понудила је помоћ те је формиран  још један контакт центар, за консултације грађана по питању њиховог здравственог стања, и то у  времену од 18 – 22 часа.

Консултовање лекара  у вези  здравствених проблема грађана подразумевало би, пре свега, питања у вези њихових хроничних незаразних болести (болести срца и крвних судова, дијабетес, хроничне плућне, реуматске, имунолошке болести....), као и питања везана за свој актуелан здравствени статус и евентуалну везу са инфекцијом корона вирусом.

Сва питања која се тичу активности око организације државних, покрајинских и локалних органа власти, у смислу сузбијања пандемије корона вируса, остављена су, као и до сада, званичним државним институцијама.

Дежурним лекарима грађани се од сутра. 31. марта, у периоду од 18 –22  часа, могу обратити на следеће  бројеве телефона :

др Томислав Стантић, радиолог  063-105-3141;
др Јадран Тачић, психијатар 062-246-333;
др Лаура Ласингер, дерматолог 060-055-3959;
др Александар Еветовић ургентна медицина 063-507-389;
др Биљана Ивошевић, специјалиста пластичне и реконструктивне хирургије 060-557-5754;
др Жељко Грубачић, кардиолог 063-849-0057;
др Бранка Ивошевић, офталмолог 066-535-5530;
др Мохамед Бадави, педијатар 063-508-813.

Напомињемо да су Општа болница, Дом здравља и Завод за јавно здравље - Суботица опремљени свим потребним материјалом и заштитним средствима за активности које су им задате. За тачан број оболелих и хоспитализованих грађана, једини релавантан извор информација је Министарство здравља.

Апелујем и на све Суботичане који имају старије комшије и чланове породице да помогну у погледу набавке онога што им је потребно, како не би излазили из кућа.

Још једном молимо наше суграђане да буду максимално савесни и одговорни, и да се стриктно придржавају свих препорука у циљу заштите  здравља.

Поштујте одлуке Владе и Градског штаба и не излажите се непотребним ризицима. Без обзира о ком броју оболелих или потенцијално оболелих се ради, сви треба да се осећамо као да нам је први комшија заражен и да у складу са тим останемо у својим кућама и избегавамо што више социјалне контакте.

Останите у својим кућама, да бисмо сачували живот.

                       Командант Градског штаба за ванредне ситуације и градоначелник
                                                               Богдан Лабан