Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Град поделио 7000 литара дезинфекционог средства

01.04.2020.

Из дистрибутивног центра у Бизнис инкубатору већ је подељено  7.000 литара натријум-хипохлорита, средства које препоручује Светска здравствена организација за дезинфекцију површина. Градоначелник Суботице Богдан Лабан истакао је да ће захваљујући брзој реакцији Града, који је покренуо линију за производњу дезинфекционог средства у Бајмоку, све установе и институције на време и потпуно бесплатно добити овај драгоцени раствор.

13355_1.jpg 

– Око 7.000 литара дезинфекционих средстава подељено је државним институцијама, јавним и јавно-комуналним предузећима, герентолошким центрима, а такође и приватним геронтолошким центрима, школама и другим установама на територији града. Пре неки дан дезинфекциона средства смо предали бројним удружењима у Суботици како би успели да на време дезинфикују просторије у којима бораве и на тај начин их колико-толико учине безбедним – изјавиo је градоначелник Лабан.

Лабан се захвалио и донаторки која је поклонила заштитне маске које ће, како је рекао, бити подељене грађанима.

– Овом приликом бих се захвалио још једној компанији која послује у нашем граду, а то је Центар Исток – робна кућа „Raffles city“. Госпођа Wang Ai Jun нам је из братске и пијатељске земље Кине донирала око 15.000 маски које ћемо, такође, поделити грађанима – нагласио је Лабан.

Подела дезинфекционих средстава зградама почеће сутра, најавио је директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Предраг Радивојевић.

– Средства која служе за за дезинфекцију подова, степеништа, гелендера, лифтова и других простора поделиће се бесплатно – рекао је Радивојевић, додавши да су управници стамбених заједница о томе већ обавештени.

Тренутно је на располагању 15.000 литара натријум-хипохлорита, а како најављују надлежни, производња се наставља.

13355_2.jpg