Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Mozzart у Суботици наставио велику акцију поделе пакета најстаријим суграђанима

22.04.2020.

Велика акција компаније Mozzart за помоћ наугроженијима од последица пандемије COVID–19 не стаје. Поред донација за набавку респиратора и остале опреме за болнице широм Србије, новчане помоћи за здравствене установе, у току је акција помоћи пензионерима и социјално угроженим грађанима широм Србије и то у виду набавке и дистрибуције пакета са најпотребнијим животним намирницама. Овај привредни гигант припремио је више од 6.000 пакета помоћи, а данашње одредиште била је Суботица.

13396_1.jpg 

Пакете, који се састоје од основних животних намирница и хигијенских средстава, суграђанима су на кућне адресе доставили Mozzartovi волонтери, заједно са волонтерма које је обезбедио град Суботица. Акцији компаније Mozzart присуствовао је и начелник Севернобачког управног округа Драги Вучковић.

Према речима градоначелника Суботице Богдана Лабана, компанија Mozzart и у овим тешким временима показује друштвену одговорност донирајући тамо где је помоћ најпотребнија и пружајући пуну подршку напорима општина широм Србије у борби за здравље и животе најстаријих, али и свих осталих грађана. Лабан је подсетио и на значајну помоћ суботичкој болници којој је Mozzart донирао више од милион динара, те упутио велику захвалност овој успешној компанији.

– У данима када је борба коју водимо са сузбијањем вируса једнака оној у којој се боримо да заштитимо наше најстарије осећамо и дужност и обавезу да, колико можемо, помогнемо свима којима је помоћ најпотребнија, а ова компанија је превасходно донацијом помогла суботичку болницу, а затим и нашу локалну самоуправу. Када овакву помоћ добијете у тешком тренутку у којем смо се нашли , онда знате да постоји компанија који је пример друштвене одговорности и солидарности обзиром да је годинама  донатор и учесник многих хуманитарних акција – истакао је Лабан.

Из компаније Mozzart, која успешно послује већ две деценије, поручују и да су посебно поносни на све своје запослене који су практично од првог дана ванредног стања у служби грађана Србије.

– Наша компанија из године у годину доказује да нам је друштвена одговорност на самом врху лествице преиоритета, а у време епидемије имамо разлога да будемо још активнији и поноснији. У овој ситуацији солидарност је најважнија, а ови дивни млади људи, Mozzartovi волонтери који су свакодневно на терену и помажу својим суграђанима, показатељ су да заједно можемо све и да ћемо заједно победити и у овој борби. Највећа награда за нас је осмех и одушевљење грађана када им уручујемо пакете – рекао је директор сектора корпоративних комуникација Борјан Поповић.

Поповић је додао да уместо кладионичарских листи, возачи компаније Mozzart од првог дана увођења ванредног стања развозе – медицинску опрему, дезинфикационе материјале, хуманитарне пакете помоћи… Уместо да опскрбљују Mozzartove пословнице, одредишта су им постале Инфективна клиника, импровизована болница на Сајму, домови здравља…

Друштвено одговорна акција поделе пакета коју је покренуо лидер индустрије игара на срећу само је једна у низу од почетка пандемије. Kако су рекли у компанији Mozzart, већ je реализована у Чачку, Крагујевцу, Ћуприји, Новом Саду, Нишу, Сомбору, Сремској Митровици, Крушевцу...