Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Наредба Градског штаба за ванредне ситуације

22.04.2020.

Градски штаб за ванредне ситуације је, на седмој ванредној седници одржаној данас, донео наредбу којом се налаже Градској управи града Суботице да издвоји додатна новчана средства у износу од 1.500.000 динара која ће бити опредељена за набавку основних прехрамбених производа који ће се у оквиру пакета давати корисницима пензија на територији града Суботице који примају пензије са најнижим износима.

13398_1.jpg 

У наредби, коју је потписао командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Богдан Лабан, Градској управи града Суботице налаже се да утроши новчана средства  у износу од  2.366.000 динара и 250 евра, прикупљена на наменским рачунима за уплату динарских и девизних донација физичких и правних лица за помоћ у борби против епидемије вируса COVID–19, за набавку основних прехрамбених производа који ће се у оквиру пакета давати корисницима пензија на територији града Суботице који примају пензије са најнижим износима.

Ова наредба се примењује од 23. априла 2020. године. Спровођење ове наредбе контролисаће надлежни секретаријати Градске управе.

Наредба је донета на основу члана 29. Закона о одбрани и Одлуке о проглашењу ванредног стања председника Републике Србије, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије, у условима проглашеног ванредног стања имајући у виду мере и ограничења уведена Одлуком о проглашењу ванредног стања.

Наредба - 22. април 2020. године