Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Дезинфекциона средства за све – почео други круг поделе за зграде

23.04.2020.

Други круг поделе натријум-хипохлорита за стамбене зграде почео је данас у Бизнис инкубатору. Као и у првом кругу, стамбене заједнице добиће количину довољну за дезинфекцију заједничких просторија три пута, што је око 3200 литара раствора за чак 550 зграда.

 13401_1.jpg

– Захваљујући Штабу за ванредне ситуације и стабилној производњи натријум-хипохлорита у Бајмоку, данас и сутра ћемо поделити средства зградама и то по други пут. Град се одлучио да без обзира да ли скупштине станара имају потписан уговор са јавним предузећем или немају, сви добију дезинфекциона средства потпуно бесплатно – истакао је Предраг Радивојевић, директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање.

Како би све зграде у Суботици добиле средства за дезинфекцију, тамо где то није било могуће, надлежно предузеће се организовало и доставило средства на адресе двадесет стамбених заједница.

– У стамбеним заједницама где су управници и њихови заменици старији од 65 година, ми смо их најпре позвали, а затим смо и однели средства до њихових улаза, што ћемо урадити и у другом кругу – поручио је Горан Бекоња, из Службе становања.

Пијаце и аутобуси јавног превоза дезинфикују се на дневном нивоу.

13401_2.jpg