Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Недеља иза нас - недеља људи великог срца

24.04.2020.

- Недеља на измаку обележена је у нашем граду као недеља хуманости, доброчинства и емпатије једних према другима, у којој су све генерације показали спремност да некоме нешто поклоне. Неко новчана средства, неко робу, опрему, а неко велики део свог времена, пупут волонтера… Све нам је у ово време једнако битно, уз најважнију чињеницу да је број излечених све већи - изјавила је Јасмина Стевановић која је у име Града Суботице захвалила на донацији суботичкој Општој болници.

13402_1.jpg 

- Имам приликуда се данас у име градоначелника Богдана Лабана и града Суботице, али и у име свих пацијената којима је донација намењена као крајњим корисницима, захвалим фирми Брилијант 024 и власници Ђурђинки Кочиш на донацији око 200 пакета постељине и ћебади коју је усмерила у суботичку Болницу. На овај начин  помажемо свима, и особљу да имају боље услове  за негу  али и  пацијентима  да се лече у бољим условима јер је то, после терапије која им се пружа, најбитније - нагласила је Јасмина Стевановић.

Она се захвалила и свим другим компанијама које су у насталим околностима услед коронавируса имале слуха за хуманост и помогле граду и здравственим установама донирајући медицинску опрему и хигијенска средства, али и  појединцима и предузетницима који су новац уплатили на наменски рачун града отворен за помоћ онима којима је то у овој ситуацији неопходно.

На донацији  Општој болници захвалио се и директор др Слободан Пушкар  који је том приликом истакао да Болница успева, кроз активности и предани рад свих својих запослених, свог особља у условима пандемије Ковид 19, да испуни  задатке које се пред њу постављају од стране Министарства здравља и покрајинског Секретаријата за здравство.

- Ова али и све остале донације које смо добили од људи великог срца, оних који препознају проблеме болнице, свакако ће нам омогућити  да наш рад буде бржи и ефикаснији, да се пацијенти осећају боље и удобније и да да им лечење краће траје – рекао је др Пушкар захваљујући се на донацији.