Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Саопштење за јавност Градске управе

07.05.2020.

Овим путем обавештавамо јавност да Позивни центар Градске управе за подршку старијим суграђанима престаје са радом у петак, 8. маја.

 13421_1.jpg

Поступајући по Наредби Градског штаба за ванредне ситуације бр. II-06-28/2020 од 16. марта текуће године, Градска управа донела је Одлуку број IV-56-2/2020, о формирању Позивног центра Градске управе Града Суботице.

Тим актом успостављен је посебан телефонски контакт центар на броју 024/636-136, који је био доступан свих ових дана ванредног стања и забране кретања грађана од 65 и више година живота.

Након више хиљада примљених позива и исто толико услужених старијих суграђана, које је након пријема података из Градског позивног центра, обишао Црвени крст Суботице, можемо рећи да је задатак испуњен и да је позивни центар остварио своју сврху.

Пошто је забрана кретања после 18:00 часова, као и забрана кретања везана за године живота укинута, старији суграђани могу одлазити у набавку по свом нахођењу, а ми их позивамо да то чине строго се придржавајући мера заштите.

Социјално угрожени грађани могу се обраћати Црвеном крсту Суботице редовним путем и изразити своје потребе директно или преко Центра за социјални рад.

Запослени у Градској управи који су радили у позивном центру враћају се редовним задацима у оквиру Услужног центра Градске управе, који почиње са радом у понедељак 11. маја.

                                                                             Начелник Градске управе
                                                                             Марија Ушумовић Давчик,
                                                                                    мастер правник