Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Лабан: Испуњавамо обећање дато грађанима у сеоским срединама

25.05.2020.

– Помоћ сеоским срединама и пољопривреди  коју као локална самоуправа настојимо да реализујемо у што обухватнијој мери, резултат је обећања које смо дали - да ћемо буџетским средствима  изградити атарске путеве, при чему ће приоритет имати путеви уз настањене салаше и главни транзитни путеви за пролазак пољопривредне механизације – рекао је градоначелник Суботице Богдан Лабан који је данас, у друштву Предрага Радивојевића, директора Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, и Милутина Перуновића, техничког директора фирме „Екстра-ауто транспорт“ из Врбаса као извођача, обишао радове на уређењу прве деонице атарских путева на територији Месне заједнице „Мала Босна“.

 13447_1.jpg

Градоначелник је, тим поводом, изјавио да је атарски пут на територији МЗ „Мала Босна“ дужине 3.660 метара и ширине три метра, а да се радови, започети 23. маја, чија је вредност 7,5 милиона динара, изводе методом насипања дробљеног камена. Радови се финансирају средствима из градског буџета.

– Ове деонице пута повезују велики број пољопривредних газдинстава. Локална самоуправа је имала слуха за апеле пољопривредника и становника из МЗ ’Мала Босна’, ’Мишићево’ и ’Таванкут’, и овај пример најбоље показује бригу локалне самоуправе о свим грађанима – нагласио је Богдан Лабан и подсетио да је у протеклом периоду изграђено више десетина километара атарских путева, али и улична расвета у руралним срединама где су покривени и атарски путеви на којима се налазе фарме и салаши.

Истичући значај који ова инвестиција има за становнике руралног дела града, Златко Габрић, мештанин засеока хрватски Мајур, захвалио је градоначелнику Лабану и локалној самоуправи јер је ово, како истиче, први пут након 40 година, да је реализовано повезивање хрватског Мајура са Малом Босном.

– Пут је значајан како за пољопривреду, тако и за бројне салаше на којима живе вишечлане породице  са децом – напомиње Габрић.

13447_2.jpg