Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

У Суботицу се за непуне четири године слило 15 милијарди динара

02.06.2020.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан састаo се данас са потпредседником Покрајинске владе Ђорђем Милићевићем и покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом. Након сусрета у Градској кући и потписивања уговора о реконструкцији дворишта у Основној и средњој школи „Жарко Зрењанин“, који ће се реализовати захваљујући средствима у износу од пет милиона динара која су заједно обезбедили Покрајинска влада и град Суботица, Милићевић, Батез и Лабан обишли су отворени  рукометни терен у Основној школи „Свети Сава“, чију изградњу су заједнички финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и град Суботица.  Укупна вредност пројекта је око три милиона динара. Догађају су присуствовали члан Градског већа задужен за област спорта и омладине, Немања Симовић, и секретар Секретаријата за друштвене делатности Јасмина Стевановић.

 13461_1.jpg

Ђорђе Милићевић је, обраћајући се медијима након обиласка терена у ОШ „Свети Сава“, изјавио да је Покрајинска влада од јула 2016. године до данас издвојила око 2,53 милијарде динара за финансирање и суфинансирање пројеката на територији града Суботицe.

– Покрајинска влада је подржала пројекте који су допринели да се обезбеде квалитетнији услови за живот грађана Суботице, али и бољи услови за привлачење нових инвестиција и даљи привредни развој овог града – рекао је, између осталог, Милићевић и додао да је током разговора са градоначелником Лабаном информисан да су република, покрајина и град Суботица од средине 2016. године у образовање уложили око 500 милиона динара.

Уз подсећање да актуелна градска власт, од друге половине 2016. године и почетка мандата, није затекла ниједан пројекат, градоначелник Лабан је нагласио да се у Суботицу за непуне четири године слило 15 милијарди динара.

– Успели смо да после 30 година завршимо 'Ипсилон' крак, а да није било епидемије короне до краја године бисмо сигурно реконструисали и зграду Народног позоришта, још једну у низу давно започетих, а недовршених инвестиција. Извесно је да ће доћи до кашњења у реализацији, али и да ће и тај пројекат бити окончан. Уз изузетну помоћ Владе Србије и Покрајинске владе, као и председника Александра Вучића који је дао велики допринос и са својом иницијативом да кренемо у развој Палића, данас на Палићу радимо нешто што није рађено 50 година. Реконструисан је Велики парк, Велика тераса, Летња позорница и оно што је најбитније – реализује се и пројекат који је за Суботицу јако битан, а то је  аква парк и велнес центар. Заједничким улагањем републике, покрајине и и града Суботице, и тај пројекат ће ове године бити завршен – навео је Лабан.

Сви реализовани пројекти, додао је, резултат су озбиљног залагања и рада.

– Очекујем да ћемо и у наредном периоду реализовати и пројекте који су сада у почетној фази, попут реконструкције Опште болнице која је изузетно битна за наш град и окружење. Пројекат је завршен, а реч је о инвестицији вредној око  50 милиона евра. Очекујем да ћемо у наредном мандату реконструисати и Градски стадион. То су неки капитални пројекти, поред бројних других пројеката које ћемо реализовати у областима инфраструктуре, социјалне заштите, образовања и спорта. Сигуран сам да грађани Суботице имају будућност и да све што радимо, радимо за добробит наше деце – поручио је градоначелник Лабан.

Уговор за реконструкцију дворишта у ОИСШ „Жарко Зрењанин“ у Суботици потписали су Владимир Батез и директор школе Драгана Вучковић. Директорка ОИСШ „Жарко Зрењанин“ је истакла да ће реконструисано школско двориште бити прилагођено за децу са моторичким сметњама, да ће бити опремљено специјализованим справама  које ће тој деци омогућити да до максимума развијају своје моторичке и психичке потенцијале и да ће то бити простор за њихову природну релаксацију и корекцију свих проблема које имају.

Директор ОШ „Свети Сава“ Новица Павловић навео је да је у уређење и опремање ове школе током протекле четири године инвестирано више од 25 милиона динара, с тима да је Покрајинска влада уложила око 11 милиона динара, а суботичка локална самоуправа 14 милиона динара.

13461_2.jpg