Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Oтворен реновирани Студентски дом „Иво Лола Рибар“

18.06.2020.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Марко Миленковић, отворили су данас реконструисани, дограђени и реновирани Студентски дом „Иво Лола Рибар“, у Суботици. Капацитет целог објекта је 312 лежаја, радови су извођени у периоду од средине октобра 2018. до краја новембра 2019. године, а у реализацију овог пројекта укупно је инвестирано 234,25 милиона динара, односно 1,98 милиона евра.

 13493_1.jpg

Државни секретар Миленковић је рекао да је обновом и доградњом Студентски дом „Иво Лола Рибар“, који је прве студенте примио  школске 1961/1962. године, коначно добио ново, модерно обличје какво већ одавно заслужује.

13493_2.jpg

– Образовање  у континуитету за последње две Владе Републике Србије представља један од највиших државних приоритета, највиших државних интереса, због тога је овај дан толико значајан. Захваљујући доброј сарадњи  државе, Министарства просвете и града Суботице, као и слуху градоначелника Богдана Лабана и његовог тима за приоритетна улагања, ова инвестиција вредна око два милиона евра ће практично унапредити стандард студената и значајно побољшати услове за учење у Суботици – казао је Марко Миленковић.

Уз подсећање да је током минуле четири године, протекле, како је рекао, у знаку привлачења домаћих и страних инвестиција, отварања нових радних места, оживљавања Палића и велике посвећености реализацији капиталних пројеката, у развој Суботице укупно инвестирано 15 милијарди динара, градоначелник Лабан је истакао да је реконструкција и доградња Студентског дома „Иво Лола Рибар“ још један у низу пројеката чију реализацију је подржала Влада Републике Србије.

13493_3.jpg

– Заједно са републичком и покрајинском владом, много тога смо урадили у Суботици, за добробит свих њених грађана и за добробит наше деце. Сигуран сам да ћемо овим темпом и овом енергијом наставити и у наредном периоду и да ће напредак овог града бити све видљивији и признатији. Хвала студентима на стрпљењу, требало је сачекати да се после толико година реновира овај дом. Студенти су нам веома битни, њихово знање је нешто што и убудуће треба да користимо. Веома је важно да их и даље подстичемо да наставе да уче, образују се и остану у својој земљи, да заједно са нама стварају и раде, како на обнови града тако и на обнови целе наше државе – нагласио је градоначелник Лабан.

Директор Студентског центра „Суботица“, Ранко Чуљковић, захвалио се државном секретару Миленковићу, градоначелнику Лабану, пројектантима, извођачу радова и свима који су на посредан и непосредан начин учествовали у реализацији овог пројекта.

13493_4.jpg

– Захвалио бих се и нашим студентима који су имали стрпљења да све време током трајања радова буду с нама и да заједнички овај пројекат доведемо до краја. У овом објекту, у коме су била заједничка купатила,  пре реконструкције имали смо 460 кревeта. Изменом пројекта,  где је од две собе направљена једна и где је свака соба добила купатило, знатно је смањен број лежаја, тако да је укупан капацитет Дома 312 лежаја.  То значи да су собе већином двокреветне, опремљене најмодернијим намештајем. Свака соба има купатило, чајну кухињу, интернет везу, кабловску телевизију, већина соба је климатизована и могу с поносом да кажем да је ово сада један од најбољих домова у Србији – истакао је Ранко Чуљковић.

13493_5.jpg