Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

30.06.2020.

Тренутна епидемиолошка слика према подацима од 29. јуна 2020. је да је 21 лице на нивоу округа позитивно на COVID-19, од тога три лица су на болничком лечењу, а остали су у кућној изолацији са лакшом клиничком сликом.

13518_1.jpg

Од почетка проглашења пандемије COVID-19 на нивоу Севернобачког округа са данашњим даном регистовано је укупно 112 лица позитивних на вирус ковид, од чега у Суботици 82 лица, у Бачкој Тополи 27 и Малом Иђошу 3.

Препорука грађанима је да у свим затвореним просторима и превозу носе заштитне маске, одржавају раздаљину, користе дезинфекциона средства и редовно перу руке.

Битно је напоменути да маске и даље не морају бити хируршке – све нехируршке и заштитне маске које грађани евентуално сами направе су прихватљиве.

Апелујемо на све грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих, а на млађу популацију да се не окупљају у већем броју у затвореном простору с обзиром на то да млађи људи све више обољевају од COVID-19.

Кризни штаб наставља да са највећом пажњом, из дана у дан, прати развој епидемиолошке ситуације у граду и о свему обавештава грађане.