Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

03.07.2020.

Према најновијим подацима, од почетка проглашења пандемије COVID-19, са данашњим даном у Суботици је регистовано укупно 86 лица позитивних на вирус ковид, односно регистровано је четири нова позитивна случаја у Суботици.

 13529_1.jpg

На инфективном одељењу суботичке Опште болнице тренутно се налази 10 пацијената са сумњом на Ковид вирус и сви су стабилног клиничког стања.

У претходних 24 сата у респираторној болничкој амбуланти прегледано је 14 пацијената, а пет пацијената је хоспитализовано, односно задржано на болничком лечењу са сумњом на ковид. Они се налазе у изолацији, на инфективном одељењу и чекају резултате ПСР тестирања.

Од јучерашњих пет узорака који су послати на анализу, за троје је  потврђено да су позитивни на ковид.

Обзиром на пораст броја заражених на нивоу државе, препорука суграђанима је да у свим затвореним просторима и превозу носе заштитне маске, одржавају раздаљину, користе дезинфекциона средства и редовно перу руке.

Апелујемо, још једном,  на грађане да поштују све мере и препоруке и понашају се одговорно водећи рачуна о свом  и здрављу својих ближњих. Млађој популацији, која  све чешће обољева од COVID-19, упућујемо препоруку да се не окупљају у већем броју у затвореном простору.

Кризни штаб свакодневно,са највећом пажњом, прати епидемиолошку ситуацију и уколико се укаже потреба, донећемо  неопходне рестриктивне мере у складу са проценом развоја догађаја.