Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Наредба Градског штаба за ванредне ситуације

16.07.2020.

Градски штаб за ванредне ситуације je на 12. ванредној седници, одржаној данас, донео наредбу којом се забрањује окупљање више од 10 лица на јавним местима у затвореном  и отвореном простору. У наредби, коју је потписао командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Богдан Лабан, наводи се да за време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од 1,5  метара, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра. Наређује се, такође, ношење заштитних маски и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од 1,5 метара. Препоручује се ношење заштитних маски и на свим осталим јавним местима на отвореном простору.

13550_1.jpg 

Наређује се привредним субјектима који обављају угоститељску делатност да у угоститељским објектима који немају башту као и ноћним клубовима на територији града Суботице, ограниче радно време на период од 6.00 до 21.00 час.

Наређује се привредним субјектима који обављају угоститељску делатност да угоститељским објектима који имају башту радно време у затвореном делу објекта ограниче до 21.00 час, а у отвореном делу објекта (башти) до 23 часа.

Наређује се привредним субјектима који обављају делатност у трговинским форматима (тржни центри, супермаркети, мини маркети...) и врше услуге да радно време организују у периоду од 6.00 до 21.00 часова. Ограничење из ове тачке наредбе не односи се на апотеке, бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива и шалтерску продају хране.

У свим јавним затвореним просторима односно објектима као и у свим привредним субјектима који обављају делатност у трговинским форматима (тржни центри, супермаркети, мини маркети), угоститељским објектима, баштама и другим објектима где се врши продаја робе и пружање услуга ограничава се број лица која могу бити истовремено присутна у објекту, тако да на свака четири квадратна метра може бити присутно једно лице.

На улазу у објекат из става 1. ове тачке мора бити јасно истакнута површина и број лица која могу бити истовремено присутна у објектима.

Надзор над применама мера ове наредбе вршиће Градска управа Града Суботице путем Секретаријата за инспекцијско-надзорне послове.

Мере из ове наредбе примењиваће се од 17. јула 2020. године и и у складу са ситуацијом по потреби ће се мењати.

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја