Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

27.07.2020.

Према Извештају који је Завод за јавно здравље Суботица упутио Грaдском штабу за ванредне ситуације, број позитивних особа на КОВИД-19 вирус са пребивалиштем на територији Суботице, закључно са данашњим даном је 256, док је на територији Севернобачког округа укупно 321 особа позитивна на корона вирус (Бачка Топола 59, Мали Иђош 6).

 13568_1.jpg

Број смртних случајева који се доводе у везу са обољењем КОВИД-19 у Суботици износи 6, а за Севернобачки округ 8 (Бачка Топола 2, Мали Иђош 0).

Према подацима суботичке Опште болнице, у последња 24 сата у Ковид респираторној амбуланти обављено је 14 прегледа, од тога су два пацијента задржана на болничком лечењу.

На даљу кућну изолацију отпуштено је 9 пацијената у опорављеном стању. Тренутно се на болничком лечењу у Ковид делу болнице налази 104 пацијента, а 9 пацијената налази се у Ковид јединици интензивног лечења на механичкој вентилацији. Сви остали хоспитализовани пацијенти су стабилног клиничког стања.

Међу Ковид потврђеним случајевима је и тек рођена беба мушког пола, безбедно порођена царским резом, чија је мајка имала благе респираторне тегобе при пријему у болницу. И мајка и беба налазе се у стабилном клиничком стању. Регистрован је и један здравствени радник са благом клиничком сликом, у кућној изолацији.

По први пут од регистровања другог пика епидемије, током викенда бележи се већи број отпуштених у односу на број примљених пацијената који су на болничком лечењу због Ковид инфекције.

Напомињемо да се епидемиолошка ситуација болести КОВИД-19 оцењује као неповољна, како за територију града Суботице, тако и за округ, односно земљу у целини.

Забрињава, такође, чињеница да је тренд оболелих растући, па још једном апелујемо на суграђане да се придржавају свих прописаних превентивних мера, јер искључиво од нас самих зависи кретање броја оболелих у наредном периоду.Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја