Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

10.08.2020.

Према Извештају који је Завод за јавно здравље упутио  Градском штабу за ванредне ситуације, од почетка епидемије КОВИД-19, до данашњег дана, у Заводу је на корона вирус регистровано 360 позитивних особа, са адресом пребивалишта на територији Суботице.

13603_1.jpg 

У истом периоду, забележено је и 15 смртних исхода који се могу довести у везу са овим обољењем.

На територији Севернобачког округа, подаци говоре да је до сада оболело 445 особе, а забележено је и укупно 17 смртних исхода.

У последња 24 сата у Ковид респираторној амбуланти Опште болнице Суботица обављено је укупно 18 прегледа, од чега 6 контролних. Три пацијента су задржана на болничком лечењу а исто толико је отпуштено. Међу здравственим радницима нема новорегистрованих са  Ковид инфекцијом.

Тренутно се на болничком лечењу у Ковид делу болнице  налази укупно 70 пацијената. Седам пацијената је у Ковид јединици интензивног лечења, од тога су два на механичкој вентилацији. Нажалост, током протеклог викенда од последица Ковид болести умрла је једна пацијенткиња.

У протеклој недељи регистрован је благи пад у броју прегледа пацијената у Ковид болничкој респираторној амбуланти, као и мањи број пријема пацијената у Ковид болницу у односу на последњу недељу јула.

Епидемиолошка ситуација обољења КОВИД-19 на територији града Суботицe према оценама надлежних je да je негативни тренд пораста броја оболелих заустављен.

Оно што је значајно јесте чињеница да је током протеклих неколико дана, на територији града али и округа у целини, на дневном нивоу  регистрован мањи број КОВИД-19 оболелих него што је то било у претходном периоду, и ово је први охрабрујући податак након дужег периода надзора над овим обољењем.