Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Сачувати нову фонтану

14.08.2020.

У уторак, 11. августа, градоначелник Града Суботице је свечано пустио у рад нову фонтану на Тргу слободе, чиме су, након нешто мање од десет година, на месту дотрајале Зелене фонтане поново потекли млазеви воде.

13619_1.jpg

Нова фонтана је, за разлику од претходне, далеко садржајнија модерна партерна фонтана са мноштвом комбинација различитих водених млазева са декоративним осветљењем који, у склопу са додатним садржајима као што су базени са мирном водом, жардињере са зеленилом, партерно осветљење, велик број клупа за седење, ново камено поплочање фонтане, и трга који је окружује, служе на корист и задовољство свих грађана  Суботице. О њеном значају за Град, најбољи доказ су у претходна два дана дали сами грађани који су  је у великом броју посетили и  уживали у могућностима које она нуди.

Због свега наведеног, са жаљењем смо констатовали да се од стране једног броја појединаца фонтана користи ненаменски, што може довести до повреда, али и оштећења фонтане и њених делова. Овакво неодговорно понашање баца сенку на све  лепо и корисно што је ова инвестиција изграђена средствима буџета Града Суботице, дакле средствима свих грађана, донела нашем граду.

Зато, овим путем апелујемо на грађане да чувају нову фонтану, као  и све јавне површине, објекте и опрему, с обзиром на то да они служе за опште добро свих нас, доприносе да наш град буде уређенији, опремљенији и лепши, а тиме и привлачнији, како за грађане Суботице, тако и за туристе који га посете.

Како би се сачували од повреда и сачували јавну имовину, молимо грађане да не улазе у базене са плитком водом, не постављају никакве ствари изнад и у отворе млазница (места где вода из фонтане прска у вис), не протрчавају кроз млазеве воде, не крећу се на ролерима, скејтбордима, бициклима и другим средствима за превоз и рекреацију кроз партерни део фонтане,  не улазе у жардињере са зеленилом, као и да спрече своју децу уколико било шта од наведеног чине.

Такође, наглашавамо да је свако оштећење и коришћење фонтана супротно намени коју имају, укључујучи и друге јавне објекте уређаје и опрему, забрањено и подлеже казненим одредбама у складу са градском Одлуком о комуналном реду. У складу са наведеним, за свако оштећење фонтане и њено коришћење супротно намени,  надлежни комунални полицајац или инспектор може да изда прекршајни налог или да казни прекршиоца новчаном казном.

                          Секретаријат за комуналне послове, енергетику и саобраћај