Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

На употребу предата два спортска терена са тартан подлогом

20.08.2020.

Члан Градског већа задужен за област омладине и спорта Немања Симовић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић предали су данас на употребу обновљени спортски терен са тартан подлогом у Фочанској улици, у Месној заједници „Мали Бајмок“ и реконструисани кошаркашки терен са тартан подлогом у дворишту Основне школе „Кизур Иштван”. У обнављање спортског терена у Фочанској улици, из градског буџета је издвојено 2,2 милиона динара, док су у реконструкцију кошаркашког терена у ОШ „Кизур Иштван” покрајински Секретаријат за спорт и омладину и Град Суботица уложили милион динара.

13624_1.jpg 

Кошаркашки терен са тартан подлогом у ОШ „Кизур Иштван“ је трећи спортски терен у овој школи, рекао је Немања Симовић, и подсетио да тартан подлога у великој мери побољшава квалитет спровођења наставе физичког васпитања и смањује опасност од повреда код деце.   

– Мислим да ће око 700 ученика који похађају ову школу 1. септембра бити врло пријатно изненађени чињеницом да су добили још један нови, реконструисани школски терен. Очигледно је, што наше присуство овде и потврђује, да недавно одржани избори за нас нису били никаква 'црвена линија' када прекидамо своје активности. Напротив, интензивирамо их и у наредном периоду ћемо се потрудити да реализујемо што више започетих и нових пројеката – нагласио је Симовић.

Директор ОШ „Кизур Иштван“ Дејан Анђеловић захвалио се локалној самоуправи и покрајинском Секретаријату за спорт и омладину као и Јавном предузећу за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање што су успели у планираном року да заврше овај пројекат.

– С обзиром на то да нашу школу похађају ученици који су заиста врхунски спортисти и који су прави расадник за све суботичке спортске клубове, школа је у обавези да деци пружи максималне услове за неговање спорта тако да ће и овај кошаркашки терен сигурно допринети томе – рекао је Анђеловић.

Према речима Предрага Радивојевића, Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање ове године је поставило 500 квадратних метара тартан подлоге на спортском терену у Малом Бајмоку, и  истакао да је вредност те инвестиције, финансиране из буџета града Суботице, 2,2 милиона динара.

– Заменили смо и све реквизите, кошеве, табле и обруче, и то је наставак нашег опредељења да сваке године бар у по једној месној заједници урадимо неки спортски терен. Подсетићу, прошле године смо у МЗ 'Нови Жедник' урадили кошаркашки и рукометни терен – рекао је Радивојевић.

Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, додао је, у летњим месецима интензивира радове на асфалтирању и рехабилитацији улица.

– У току прошле недеље извршена је рехабилитација коловоза у делу улице Јо Лајоша, од улице Блашка Рајића до улице Наде Димић, и у Пазинској улици. Ширина коловоза у овим улицама је шест метара, а укупна дужина ове деонице је 500 метара. На овај начин је решен један од дугогодишњих проблема становника МЗ 'Прозивка'. До краја године извршиће се рехабилитација коловоза у улицама Петефи Шандора, Трг Синагоге у МЗ 'Центар II' и Секереш Ласла у МЗ 'Дудова шума' – навео је Предраг Радивојевић.

13624_2.jpg