Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за учеснике Кампа атлетских нада

25.08.2020.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и председник Скупштине града, др Балинт Пастор, примили су данас, у Зеленој сали Градске куће, учеснике Кампа атлетских нада Српског атлетског савеза, који се у нашем граду одржава од 20. до 27. августа. Поред вође Кампа, освајача бронзане медаље на Светском првенству у Москви 2013. године на 400 метара препоне, Емира Бекрића, тренера у Кампу Ђерђи Вилагош и такмичара, Страхиње Радаковића (препонаш) и Адриане Вилагош (копљашица), пријему је присуствовао и председник Атлетског клуба Спартак Слободан Војиновић.

 13631_1.jpg

Градоначелник Бакић је изјавио да му је драго што је Српски атлетски савез уврстио и Суботицу у средине које су, у другој половини августа ове године, домаћини Кампа атлетских нада у оквиру кога се више од 40 талентованих и перспективних атлетичара узраста од 14 до 18 година, под стручним надзором тренера, припрема за такмичења у предстојећој атлетској  сезони.

„Верујем да и млади атлетичари, и њихови тренери, у нашем граду имају добре услове да планирано спроведу у дело. Суботичка локална самоуправа ће и у наредном периоду, у сарадњи са ресорним републичким министарством и покрајинским секретаријатом велику пажњу посветити даљој изградњи спортске инфраструктуре у граду и стварању још бољих услова за масовније бављење спортом – истакао је Бакић.

На Градском стадиону у Суботици, подсетио је, у новембру 2018. године завршени су радови на постављању травнате подлоге на централни фудбалски терен, изградњи нове атлетске стазе и реконструкцији просторија које користе  Атлетски клуб Спартак и Женски фудбалски клуб Спартак.

„Укупна вредност инвестиције износила је 87 милиона динара. Министарство омладине и спорта је за нову атлетску стазу и реновирање просторија та два клуба обезбедило 67 милиона динара. Постављање нове травнате подлоге заједнички су финансирали Покрајинска влада и Град Суботица, где су оба партнера учествовала са по 10 милиона динара”, рекао је градоначелник Бакић.

Он је свим младим атлетичарима који се припремају у Кампу атлетских нада у Суботици пожелео да током својих такмичарских каријера остваре што боље резултате и оставе дубок траг како у српској, тако и у европској и светској атлетици.

Председник Скупштине града др Балинт Пастор је казао да му је велика част што је данас заједно са градоначелником примио младе атлетичарке и атлетичаре.

„Овде се ради о атлетичаркама и атлетичарима који су, као што име Кампа каже, наде атлетике, краљице спортова. Неки од њих имају најбоље резултате у свету у својој старосној категорији, што је огромна ствар, јер иако знамо да су град Суботица, Аутономна покрајина Војводина и Република Србија уложили велика средства у спорт, сигурно нису имали услове какве имају колеге спортисти, атлетичари у неким другим земљама“, истакао је Пастор.

Због тога нам је огромна част, нагласио је, што су баш они први гости са којима смо се састали и додао да је  добро и за Суботицу што се атлетске наде у њој неколико дана проводе и тренирају.

„Пошто разумемо логику спорта трудили смо се градоначелник и ја да поштујемо 'ред вожње' њиховог тренинга тако да због овог пријема нису пропустили ниједан тренинг. Најлепше се захваљујем што смо имали ту част да се сретнемо са вама“, рекао је Балинт Пастор.

Уз изражавање захвалности градоначелнику и председнику Скупштине града на, како је рекао, срдачном пријему и што су управо учесници Кампа атлетских нада у Суботици први гости које су они званично примили на почетку својих мандата, Емир Бекрић је нагласио да Српски атлетски савез има за циљ да подигне српску атлетику и промовише спорт.

„Драго нам је што смо овде. Верујемо да ћемо се чешће дружити и да ћемо промовисати не само атлетику, већ и град Суботицу и генерално спорт. Млади су наше највеће благо, треба у њих да улажемо, да их подстакнемо да израсту у шампионе, квалитетне људе и да  постану најбоља верзија себе“, казао је Бекрић.

Страхиња Радаковић и Адриана Вилагош – која је на тек минулом јуниорском првенству Војводине одржаном 22. августа у Новом Саду забележила свој 15. „рекорд“ Србије у млађим категоријама, први пут у каријери бацала сениорско копље од 600 грама и забележила фантастичан хитац од 57,41 метара – захвалили су се граду Суботици и Атлетском клубу Спартак на, како су рекли, гостопримству и сјајним условима за припреме.

13631_2.jpg