Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Саопштење поводом одржавања свечане седнице за Дан града 2020. године

28.08.2020.

На предлог председника Скупштине града Суботице господина др Балинта Пастора, а у складу са договором са градоначелником града Суботице господином Стеваном Бакићем, обавештавају се грађани да ће се одржати свечана седница Скупштине града Суботице поводом обележавања Дана града Суботице, с обзиром да постоји заједничка жеља да се истакне значај обележавања дана нашег града који је одлуком царице Марије Терезије 1. сепрембра 1779. године постао слободан краљевски град.

13640_1.jpg 

Свечана седница ће се уз поштовање свих епидемиолошких мера одржати у уторак, 1. септембра 2020. године, у 12 часова у Великој већници Градске куће на којој ће се уручити награда поводом доделе звања Почасни грађанин и признања Про урбе.

Како би се поступало у складу са препорукама медицинске струке и сачувало здравље људи, на свечаност се неће позивати гости и поштоваоци нашег града, већ ће истој присуствовати само одборници Скупштине града Суботице, покрајински и народни посланици са пребивалиштем у Суботици, чланови Градског већа као и представници државних органа са седиштем у нашем граду.

Уз изражавање дубоког поштовања према грађанима града Суботице, унапред се захваљујемо на разумевању и обавештавамо грађане да ће у складу са дугогодишњом праксом бити у прилици да прате свечану седницу Скупштине града Суботице путем директног телевизијског преноса.