Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Наредба Градског штаба за ванредне ситуације

28.08.2020.

Градски штаб за ванредне ситуације Града Суботице je на 13. ванредној седници одржаној данас донео наредбу којом је приликом одржавања јавних културно-уметничких догађаја у затвореном простору дозвољено присуство највише 500 посетилаца истовремено, и то тако да свако друго место за седење буде слободно и уз обавезно ношење заштитних маски посетилаца, као и запослених који учествују у организацији догађаја. У наредби коју је потписао командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Стеван Бакић, наводи се да је присуство највише 500 посетилаца истовремено дозвољено и када се јавни културно-уметнички догађај одржава на отвореном простору тако да се између посетилаца одржава дистанца од најмање један и по метар, уз обавезно ношење заштитних маски посетилаца, као и запослених који учествују у организацији догађаја.

 13641_1.jpg

Наређује се привредним субјектима који обављају угоститељску делатност да у угоститељским  као и ноћним клубовима на територији града Суботице,  ограниче радно време на период од 6.00 до 24.00 часа уз обавезну примену свих превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених и корисника услуга, а посебно оних које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-Cov–2.

Надзор над применама мера ове наредбе вршиће Градска управа Града Суботице путем Секретаријата за инспекцијско-надзорне послове.

Наредба је донета на основу члана 43. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени глaсник: Републике Србије“: број 87/18): а у вези са Наредбом о проглашењу епидемије заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС“: број З7/20).