Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана прва ванредна седница Скупштине града

01.09.2020.

На првој ванредној седници Скупштине града Суботице, одржаној у Великој већници Градске куће, усвојено је свих седам тачака дневног реда. Донети су закључци о престанку мандата одборника Скупштине града, верификовани су мандати одборника  Скупштине града и донете одлуке о додели звања  Почасни грађанин и признања „Про урбе“.

13647_2.jpg

Одборници су донели закључке о престанку мандата одборника Скупштине града Суботице Стевана Бакића (Изборна листа „Александар Вучић – За нашу децу“), Имреа Керна, Харгите Ерчи и Жужане Магоши (Изборна листа „Савез војвођанских Мађара – Иштван Пастор”.

Након усвајања извештаја Верификационог одбора, донета је и одлука о потврђивању мандата одборника Николе Поповића (Изборна листа „Александар Вучић – За нашу децу“), Беле Буташ, Зите Нађ и Изабеле Нађ (Изборна листа „Савез војвођанских Мађара – Иштван Пастор”).

Одборници су донели одлуку да се звање Почасни грађанин – које се додељује за истакнуто и трајно животно дело у области науке, привреде, уметности и образовања и васпитања као и за резултате постигнуте у јавном животу и развоју културног стваралаштва и то физичким лицима која су својим делима и чињењима допринела подизању угледу града у земљи и иностранству – додели Ђули Палфију, инжењеру електротехнике.

На данашњој, првој ванредној седници Скупштине града, донета је и одлука да се признање „Про урбе“ –  које се додељује за истакнута дела која значајно доприносе угледу града, и то правним и физичким лицима, као и другим организацијама за истакнуте научне, културне и уметничке активности; односно за значајну делатност у образовању, комуналној, социјалној, здравственој, привредној области као и онима који су својим радом допринели већем степену развоја јавног реда и мира и лицима који су својим спортским и другим резултатима пронели славу свог града –додели Ерики Кабок, новинару, уреднику, и др сци. мед. Гордани Кртинић, специјалисти епидемиологије.