Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

„Филмхармонија“ на главном градском тргу

16.09.2020.

На централном градском тргу Суботичани ће 19., 20. и 21. септембра имати прилику да уживају у пројекцији култних филмова Чарлија Чаплина „Псећи живот“ и „Малишан“ уз музички спектакл великог оркестра Загребачке филхармоније. На сцени ће током све три вечери наступити 60 извођача под диригентском палицом Крешимира Батинића.  Програмом названим „Филмхармонија“ обележава се 130 година од рођења великана филмске уметности Чарлија Чаплина.

Најављујући овај јединствени уметнички спектакл члан Градског већа задужен за област образовања и културе Милош Николић је истакао да ће се спојем филма и музике пред суботичком публиком наћи део културног стваралаштва највећег комичара свих времена.

13677_1.jpg 

„Ово је знак да ће нова градска управа на челу са градоначелником Стеваном Бакићем овакве, велике културне догађаје сигурно подржавати јер је она део идентитета Суботице“, истакао је Милош Николић.

Програм који сваке вечери почиње у 20 часова је бесплатан, навео је Милош Николић и позвао грађане да уживају у овом несвакидашњем догађају на отвореном уз придржавања свих мера, ношења маске и држања дистанце.

„Фимхармонија“, пројекат суфинансиран из INTERREG IPA програма прекограничне сарадње Хрватска – Србија 2014 – 2020,  до сада је одржан у три града: Новом Саду, Илоку и Вуковару.  Круна дешавања биће у Суботици. Партнер Загребачкој филхармонији на овом пројекту је Музичка омладина Новог Сада.

Представник Музичке омладине Новог Сада Милан Радуловић рекао је да Суботица није случајно изабрана за врхунац овог пројекта.

„Суботица је  град који својим културним прегнућима, уметницима који су  поникли у овој средини и бројним институцијама и  Филмским фестивалом какав је Палићки фестивал европског филма заслужује да се нађе на мапи градова  који ће видети један овакав пројекат.

У случају лошег времена, програми ће бити измештени у Велику већницу Градске куће.