Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за представнике Спортског савеза Србије

17.09.2020.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и председник Скупштине града, др Балинт Пастор, примили су данас, у Зеленој сали Градске куће, представнике Спортског савеза Србије, председника Давора Штефанека, генералног секретара Горана Маринковића и правног саветника професора Ненада Ђурђевића. Састанку су присуствовали и члан Градског већа задужена за област спорта и омладине, Наташа Алексић, спортски директор Рвачког клуба „Спартак“ Сретен Дамњановић и генерални секретар Спортског савеза Суботице Дејан Вуковић. Пријем је уприличен уочи Панел дискусије која је данас у Плавој сали Градске куће окупила представнике 13 територијалних спортских савеза.

13680_1.jpg

Градоначелник Суботице Стеван Бакић рекао је да му је изузетно задовољство због прилике да, у име Града Суботице, поздрави учеснике панел дискусије Спортског савеза Србије. Он је истакао да су Суботичани поносни на олимпијског шампиона нашег суграђанина Давора Штефанека који председава Националним спортским савезом.

13680_2.jpg

„Овај град изнедрио је многе врхунске спортисте. Многи садашњи и будући суботички шампиони су данас окупљени око Спортског савеза Суботице, који успешно предводи генерални секретар Дејан Вуковић и његов тим. Са скоро 150 спортских клубова, друштава и савеза, суботичка кровна спортска организација је међу најактивнијим у Србији, са поносном традицијом која је почела у овом облику 1961. године“, нагласио је Стеван Бакић.

Град Суботица је последњих година, како је истакао, имао одличну сарадњу како са националним, тако и са локалним савезом и она ће се у наредном периоду наставити.

„Улагали се много у спортску инфраструктуру и у тој области имали смо велику подршку Републике и Покрајине. Верујем да ћемо заједно  реализовати још много пројеката од значаја за спорт“, рекао је Стеван Бакић.

13680_3.jpg

Свим гостима, учесницима панел дискусије, градоначелник Бакић, пожелео  је квалитетну дискусију и угодан боравак у нашем граду.

Председник Скупштине града др Балинт Пастор подсетио је да је Суботица увек била град спортова тако да се традиција спорта у Суботици негује дуже од века.

„Велика је част што су на челу Спортског савеза Србије баш наши Суботичани. Суботица то заслужује и сигурно,  у најпозитивнијем смислу, из тога може да профитира. То су показале и ове претходне три године од када они воде Спортски савез Србије“, истакао је др Балинт Пастор.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек захвалио се новоизабраном градоначелнику Суботице Стевану Бакићу и свим челним људима у Суботици и изразио наду да ће се добра сарадња наставити како би се спорт у Суботици подигао на још виши ниво.

„Припала ми је част да водим Спортски савез Србије пре три године и мислим да то добро радим заједно са  мојим сарадницима и могу да обећам да ћемо да наставимо добру сарадњу, да организујемо панел дискусије, мале сајмове спорта, као што смо ове године у Суботици која је увек изузетан домаћин“, рекао је Давор Штефанек.