Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Почели радови на рехабилитацији коловоза у МЗ „Центар II“

30.09.2020.

Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Предраг Радивојевић, обишао је данас радове на рехабилитацији коловоза на Тргу Синагоге, Тргу Јакаба и Комора, Петефи Шандора и Иштвана Сечењија, у Месној заједници „Центар II“. Асфалтира се око 7.000 квадратних метара коловоза, радови су вредни 17 милиона динара и финансирају се из градског буџета.

13706_1.jpg 

Уз констатацију да је коловоз у овим улицама био знатно оштећен и да се на овом простору налази Синагога, један од симбола овог града и значајна туристичка дестинација коју је прошле године посетило око 20.000 људи, Радивојевић је рекао да је било неопходно уредити ове саобраћајнице.

„С друге стране, ту су и Млечна пијаца и Гимнaзија 'Светозар Марковић', коју похађа око 870 ученика, тако да је било неопходно да све ово завршимо. Након асфалтирања, урадићемо хоризонталну сигнализацију. Острво код Гимназије ће, уместо досадашња 22 имати 34 паркинг-места. У току извођења радова саобраћај је регулисан тако да се обезбеди приступ свим станарима. Након завршетка радова, извршиће се обележавање хоризонталне сигнализације“, нагласио је Предраг Радивојевић.

У току овог месеца, додао је Радивојевић, завршена је рехабилитација тротоара у Рудић улици и улици Матка Вуковића.

„Тротоар у Рудић улици је због постављања бројних инсталација био у врло лошем стању. Стари асфалтни слој је у потпуности скинут и нанесен нови. И у улици Матка Вуковића тротоар је, такође, био у врло лошем стању. У овој улици је нанесен нови асфалтни слој са обе стране. Укупна површина која је рехабилитована у овим улицама je три хиљаде квадратних метара. Средства за реализацију ове инвестиције, у висини од три милиона динара, обезбедио је, такође, Град Суботица“, рекао је Предраг Радивојевић.

Према његовим речима, након завршетка овог потеза радиће се тротоар у Штросмајеровој улици, на страни Градске куће, где је планирано да се уреди тротоар и бициклистичка стаза у дужини од 230 метара.

„Након тога планирамо да урадимо бициклистичку стазу од Александрова до Опште болнице, у дужини  од 1,3 километра, а за крај остављамо бившу Горењску улицу, повез МЗ 'Дудова шума', Радијалца, са Келебијским путем, у дужини од око 700 метара“, најавио је Предраг Радивојевић.

Технички директор компаније „Војпут“, Вукослав Вукославовић, изразио је захвалност грађанима и институцијама на разумевању, као и локалној самоуправи која им је, како је рекао, омогућила да се радови изведу што је могуће квалитетније.

„Није једноставно изместити саобраћај из центра града, али успевамо. Радове ћемо привести крају до средине идуће седмице“, казао је Вукославовић.

13706_2.jpg