Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Председник Скупштине града примио председницу Националног савета хрватске националне мањине

01.10.2020.

Председник Скупштине града Суботице Dr. Pásztor Bálint (Др Балинт Пастор) састао се данас с делегацијом Националног савета хрватске националне мањине коју је предводила председница Јасна Војнић.

Председница Националног савета хрватске националне мањине Јасна Војнић упознала је председника Скупштине града Суботице о досадашњим активностима и раду Националног савета, као и помацима који су се остварили, а изузетно су важни за хрватску заједницу.

На састанку је било речи и о изазовима и проблемима са којима се суочава хрватска национална мањина у областима о којима се стара Национални савет хрватске националне мањине, као што су образовање, информирање, култура и службена употреба језика и писма. Поред проблема са којима се Национални савет сусреће током свог рада истакнуте су и позитивне информације као што је чињеница да је ове године обележено пуних 18 година постојања целовите наставе на хрватском језику.

Председник Скупштине града Суботице Dr. Pásztor Bálint (Др Балинт Пастор) истакао је да ће након што се упознао са проблемима припадника хрватске заједнице у Граду Суботици у областима о којима се стара Национални савет настојати предузети радње које би допринеле решавању проблема припадника националних мањина, а самим тим и припадника хрватске националне мањине.

 13708_3.jpg

                                                                            Служба за скупштинске послове