Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Обележен Дан болнице

01.10.2020.

„Прослава Дана болнице прилика је да се, уз честитке на обележавању овог значајног датума, у име града Суботице и своје име захвалим медицинском и немедицинском особљу Болнице на свему што су учинили и што још увек чине током борбе против корона вируса, неретко ризикујући сопствене животе да би спасили животе других”, изјавио је данас градоначелник Суботице Стеван Бакић на обележавању Дана болнице, 1. октобра.

13709_1.jpg 

Обележавање 179. годишњице од оснивања Опште болнице Суботица, нагласио је, прилика је да се наведе да је од јануара 2017. до краја августа 2020. године у набавку медицинске опреме са сва три нивоа власти инвестирано више од 200 милиона динара.

„У Општој болници је средином јануара 2018. године отворена ангио сала, у чије је опремање уложено више од 70 милиона динара. На Одељењу радиологије почетком фебруара 2019. године почео је са радом скенер најновије генерације, у који је инвестирано 45 милиона динара, а почетком фебруара ове године отворен је Центар за вантелесну оплодњу на који се чекало више од деценије. У ту инвестицију уложено је 300.000 евра“, подсетио је градоначелник Бакић.

Уз истицање да ће Влада Србије, Покрајинска влада и Град Суботица и убудуће улагати у набавку савремене медицинске опреме, као једном од предуслова за квалитетан рад, градоначелник је рекао да ће се ускоро кренути у реализацију пројекта реконструкције Опште болнице за који је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије обезбедила средства.

„Молим вас да не слушате појединце који, нажалост, Општу болницу третирају као неки плен или нечију оставштину, као своје наслеђе. Општа болнице је јако битна, стратешка установа у којој на првом месту треба да буде струка. Руководство и колектив Опште болнице треба да раде на јединству и побољшању међусобних односа“, поручио је градоначелник Бакић.

Он је медицинском и немедицинском особљу Болнице пожелео да и даље раде професионално, посвећено, предано и ефикасно – како би грађанима пружили што квалитетнију здравствену услугу и листе чекања на поједине прегледе свели на минимум – и да у добром здрављу још дуго, дуго, обележавају годишњицу оснивања Опште болнице Суботица.

Директор Опште болнице Суботица, др Слободан Пушкар, истакао је да је, на основу расположивих чињеница и статистичких података, колектив Болнице током пандемије корона вируса са највишом оценом положио најтежи испит који је пред суботичку Општу болницу постављен од оснивања.

13709_2.jpg

Према његовим речима, у претходне три и по године у суботичку Општу болницу уложено је, кроз донације и директна и индиректна улагања, више од 350 милиона динара.

„Поносни смо што смо оправдали уложена средства. Смањили смо листе чекања, кроз које можемо да пратимо процес коришћења и употребу набављене опреме“, казао је Слободан Пушкар.

Обележавање дана Болнице почело је интонирањем химне „Боже правде“.

13709_3.jpg