Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Председник Скупштине града примио представнике Каритаса Суботичке бискупије

14.10.2020.

Др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint), председник Скупштине града Суботице примио је јуче представнике Kаритаса Суботичке бискупије, влч. Чабу Пашка, председника Управног одбора и Габора Рица, директора Каритаса.

13739_1.jpg 

Каритас је највећа светска хуманитарна организација Римокатоличке цркве која своју делатност од 2004. године обавља на подручју целе Војводине, па тако и у Суботици. Свестрана социјална делатност Каритаса у Суботици финансира се путем годишње подршке добијене од града, средствима међународних  фондација и путем пројеката.

Ова цивилна организација своју благословљену делатност обавља у више војвођанских насеља где се од стране локалне самоуправе препознаје као партнер. Поред пружања услуге кућне неге усамљеним људима на маргини друштва, а који нису обухваћени мрежом социјалне заштите, Каритас предњачи и у реализацији пројеката као што је отварање сервиса за бицикле и управљање радом пекаре-кафића домаће радиности који ће ускоро бити отворен на месту бившег биоскопа „Звезда“ чиме ће се понуда града обогатити. Начело којим се, наиме, рад Каритаса руководи јесте „Људима не треба давати рибу него их треба научити ловити“, што значи да појаву социјалних проблема треба решавати, а највише спречити.

Ова цивилна организација располаже и лиценцама које је овлашћују за управљање радом других организација које успешно обављају своје задатке као што је и стручно управљање пружањем услуге сеоског домаћина.

За Град Суботицу је рад ове цивилне организације веома важан, зато ће је и даље подржати.

                                                                           Служба за скупштинске послове