Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за полазнике Ликовне радионице „ЕмАрт“

04.11.2020.

Члан Градског већа задужен за област образовања и културе, Милош Николић, примио је данас у Медија-центру у Градској кући осам полазника Ликовне радионице „ЕмАрт“ из Суботице који су постигли запажене резултате на међународним ликовним конкурсима у Јапану и Француској и том приликом им уручио освојене медаље и пехаре.

 13763_1.jpg

На 50. међународној изложби дечје уметности у Токију – за коју је конкурс био расписан 2019. године, а резултати објављени у мају 2020. године – полазници Ликовне радионице „ЕмАрт“ освојили су шест медаља: две златне, три сребрне и једну бронзану. Златну медаљу министра спољних послова Јапана освојила је Ана Кетелеш, златну медаљу Киара Чепела, сребрна одличја Кити Макаи, Тиана Шебек Чаки и Алекса Мрђанов, док је бронзана медаља припала Иви Марић.

На овогодишњем 4. међународном бијеналу у Француској, полазници Ликовне радионице „ЕмАрт“ били су такође веома успешни. Прво место и пехар освојила је Јана Милановић, а треће место и пехар Теодора Ресановић.

У име градоначелника Суботице Стевана Бакића и своје име, Милош Николић је пожелео добродошлицу награђеним ученицима и честитао им на успеху оствареном на међународним ликовним конкурсима у Јапану и Француској.

Уз подсећање да је Ликовна радионица „ЕмАрт“, у којој су настали сви награђени ликовни радови, ове године прославила свој 18. рођендан, Николић је рекао да су  овогодишња престижна признања за наше веома талентоване суграђане стигла у прави час.

„На међународни ликовни конкурс, расписан у Токију, пристигло је више од 79.000 радова. Квалитет и таленат наших младих ликовних стваралаца био је пресудан и они су тамо заслужено освојили две златне, три сребрне и једну бронзану медаљу. Данашњи пријем је потврда наше решености да и младим суграђанима који на домаћим или интернационалним такмичењима и конкурсима остваре успех желимо да поклонимо посебну пажњу, изразимо захвалност и пожелимо им пуно успеха у даљем стварању и раду. Град Суботица ће и убудуће подржавати и улагати у културу и образовање, јер су то две изузетно значајне области за напредак нашег друштва у целини“, нагласио је Милош Николић.

У име награђене деце, њихових родитеља и своје име на срдачном пријему захвалила се руководилац Ликовне радионице „ЕмАрт”, и учитељица у Основној школи „Јован Јовановић Змај”, Емилија Грубанов Мартинек, истичући да је радосна што се успеси награђене деце обележавају на овако свечан начин, у Градској кући.  

„Као ментор ликовне радионице веома сам поносна на своје полазнике и њихове садашње, али и досадашње успехе, јер их је током протеклих 18 година било пуно,  из више од 30 земаља света. И данашњи пријем је доказ да се труд и истрајност вреднује и цени. Велика је то мотивација за наш даљи рад. Захвалила бих се градоначелнику Суботице Стевану Бакићу  и члану Градског већа Милошу Николићу на подршци, као и на пријему у Градској кући, у оквиру кога су награђеној деци уручена ова висока признања“, казала је Емилија Грубанов Мартинек.

13763_2.jpg