Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Чедомир Божић обишао газдинство у Бикову

19.11.2020.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић обишао je пољопривредно газдинство породице Соковић у месту Биково, код Суботице.

 13786_1.jpg

Породица Соковић бави се узгојем свиња и обрађује око 12 хектара земље за ратарску производњу сточне хране, која задовољава потребе исхране животиња кроз пострну сетву кукуруза после скидања јечма.  Ово пољопривредно домаћинство је  одличан пример  које постиже изузетне резултате у производњи квалитетног концентрата, а у текућој години, ресорни секретаријат одобрио им је  средства у износу од око 1,2 милиона за систем наводњавања и за куповину техничке опреме ради обезбеђивања бољих услова за узгој свиња.

Према речима покрајинског секретарa за пољопривреду Чедомира Божића, оваква газдинства су пример добре праксе, где поред сточарске имају и ратарску производњу. Средства су уложена на прави начин, што свакако представља добар оквир за унапређење услова и повећање пољопривредне производње, закључио је Божић и додао да ће покрајински секретаријат наставити са новим програмима и у наредној години за подршку и опремање сточарских фарми са циљем да сваком пољопривреднику помогне.

Драгутин Соковић захвалио се покрајинском секретаријату да додељеним субвенцијама и апеловао на све пољопривреднике да се баве пројектованом производњом, истакавши да повећањем приноса расте и БДП, а растом БДП-а и могућност за више субвенција. 

Срђан Самарџић, члан Градског већа за област привреде, похвалио је досадашњу сарадњу два нивоа власти и указао на  значај овог вида подршке за суботичке пољопривреднике.

13786_2.jpg