Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Наредба Градског штаба за ванредне ситуације

23.11.2020.

Градски штаб за ванредне ситуације Града Суботице је на својој 18. ванредној седници одржаној данас донео наредбу којом се налаже да је обавезно коришћење личне заштитне опреме (ношење заштитне маске) у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи контакти између људи испод прописане дистанце. У наредби коју је потписао  командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Стеван Бакић, наводи се да је према Уредби Владе Републике Србије („Сл. гласник РС“ бр.141/2020 године), у периоду почев од 24. новембра 2020. године закључно са 3. децембром 2020. године, радно време угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова, клубова и сл.), трговинских центара, позоришта, биоскопа и других установа културе и приређивача посебних и класичних игара на срећу, изузев радног времена апотека, бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива и угоститељских и других објеката који врше доставу хране и шалтерску продају хране, ограничава се тако да ти објекти неће радити од 18.00 часова до 05.00 часова наредног дана.

13795_1.jpg 

Забрањују се јавна окупљања  на јавним местима у затвореном и отвореном простору – када се истовремено окупља више од 5 лица, с тим што растојање између присутних лица мора бити најмање 1,5 метара, односно на свака четири квадратна метра може бити присутно једно лице.

Контрола поступања по обавези ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз проверу  ограничења максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.

Контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих противепидемиолошких мера које су на снази.

Препоручује се свим послодавцима да омогуће рад од куће свим запосленима код којих то  процес рада  допушта.

Надзор над применама мера ове наредбе вршиће Градска управа Града Суботице путем Секретаријата за инспекцијско-надзорне послове, уз координацију са надлежним Републичким инспекцијским органима.

Ова наредба ступа на снагу 24. новембра 2020. године. Наредба је донета на основу члана 43. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама  (Сл. гласник Републике Србије“ бр. 87/18) а у вези са Наредбом о проглашењу епидемије заразне болести COVID-19 („Сл. гласник Републике Србије“ бр. 37/20).