Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Закључак Градског штаба за ванредне ситуације

26.11.2020.

Штаб за ванредне ситуације Града Суботице је на 19. ванредној седници одржаној  данас донео Закључак којим се предлаже градоначелнику Суботице да прогласи ванредну ситуацију на територији града Суботице.

13798_1.jpg 

Штаб за ванредне ситуације на основу процене ризика и очекиваног даљег развоја неповољне ситуације на подручју угроженом опасношћу изазваном ширењем епидемије заразне болести COVID 19 предлаже градоначелнику Града Суботице  да прогласи ванредну ситуацију на целој територији града Суботице ради даљег спровођења превентивних мера заштите безбедности и заштите живота и здравља становништва.

На основу достављеног извештаја Завода за јавно здравље Суботица и због наглог повећања броја заражених, као и због изразито неповољне епидемиолошке ситуације на територији града Суботице, предлаже се градоначелнику града Суботице да прогласи ванредну ситуацију.

Штаб ће редовно информисати и обавештавати становништво и јавност о свим битним чињеницама од значаја за заштиту и спасавање, као и о престанку опасности због којих је ванредна ситуација проглашена.

Закључак је донет на основу члана 43. став 1. тачка 7. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“, број 87/2018) члана 10. Уредбе о саставу начину и организацији рада штабова за ванредне ситуације („Службени гласник РС“, број 27/2020).