Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Стеван Бакић: Апелујем на све суграђане да се понашамо одговорније него икад

27.11.2020.

На болничком лечењу у Ковид делу Опште болнице Суботица тренутно је хоспитализован 101 пацијент, у Ковид јединици интензивног лечења 14 пацијента налази се на неинвазивној механичкој вентилацији, а од последица корона вируса у последња 24 часа преминуло је четворо људи. Градоначелник Стеван Бакић, тим поводом, у име Града Суботице и своје име изржава најдубље саучешће породицама преминулих и још једном апелује на све грађане Суботице да буду одговорни и поштују препоручене епидемиолошке мере.

13806_1.jpg 

„И за наш град, и за мене лично, била је ово до сада најтежа ноћ. Преминуло је, на нашу велику жалост, четворо наших суграђана. Молим све грађане Суботице да схвате озбиљност епидемиолошке ситуације у којој се тренутно налазимо, да се понашамо одговорније него икад и да поштујемо препоручене превентивне мере, јер се само на тај начин можемо изборити са вирусом COVID-19. Морамо да поштујемо препоручену физичку дистанцу, да избегавамо задржавања и окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору и да носимо заштитне маске. Апелујем посебно на млађе људе, али и на њихове родитеље, да се суздрже од организовања журки, рођендана и других прослава. Молим суграђане који су позитивни на корона вирус, а слободно се крећу градом, да више не крше меру самоизолације, а особе које су биле у контакту са потврђеним случајевима да остану у самоизолацији 14 дана од последњег контакта. Моја обавеза, и људска и као градоначелника, јесте да упозорим грађане Суботице да ће надлежне инспекцијске службе кажњавати све оне који се не буду стриктно придржавали препоручених епидемиолoшких мера“, нагласио је Стеван Бакић.

Градоначелник Бакић изражава захвалност свим грађанима Суботице који се понашају одговорно и у складу са мерама и препорукама Републичког кризног штаба и Градског штаба за ванредне ситуације, као и лекарима, медицинском и немедицинском особљу који током пандемије корона вируса свакодневно ризикују животе и боре се за све нас.

                                                                                       Кабинет градоначелника