Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Естика Лебовић и њена ћерка Сања добиле нови кров над главом

04.12.2020.

Суботичанке Естика Лебовић и њена ћерка Сања (12), која похађа Школски центар за васпитање и образовање слушно оштећених лица „Доситеј Обрадовић“, не живе више у неусловној уџерици у Улици др Ференца Бодрогварија. На иницијативу градоначелника Суботице Стевана Бакића, који је покренуо процедуру да се мајка и ћерка сместе у адекватан смештај, Естика и Сања добиле су нови кров над главом, на Палићу.

13815_1.jpg 

Посебно ми је задовољство, изјавио је, тим поводом, градоначелник Бакић, што смо, као локална самоуправа, брзом реакцијом и преданим трудом мог тима и службеника Градске управе нашли адекватан смештај за породицу Лебовић.

„Након што сам сагледао животну ситуацију Естике и њене ћерке Сање и уверио се да дете које захтева посебну негу живи у условима који јој непосредно угрожавају здравље и живот, донео сам одлуку да морамо хитно да делујемо. Сада ће Сања имати пристојне услове за одрастање и школовање и неће више бити бојазни од пожара, обрушавања крова и других опасности које су непосредно претиле њој и њеној мајци. Захваљујем се овим путем и грађанима окупљеним у инцијативи 'Оброк за породицу', који су учествовали у акцији помоћи“, рекао је градоначелник Бакић.

Истакао је да Град Суботица води одговорну социјалну политику, пре свега кроз стручне институције за социјални рад, специјализоване школе, као и кроз сарадњу са покрајинским и републичким установама и хуманитарним организацијама попут „Црвеног крста“.

„У тим оквирима постоје процедуре које су адекватне за највећи број случајева. Међутим, повремено се десе тако драстични примери, као код породице Лебовић, да Град не само да има право, него рекао бих и дужност да реагује директно и учини све што је у његовој моћи. Локална самоуправа није у могућности да реши стамбено питање свих наших суграђана који су у проблему али у одређеним ситуацијама, попут ове, уложићемо увек максималан напор да покушамо да нађемо смештај кроз пренамену и преуређење одређених градских простора, којих нема много на располагању, те је ово била велика срећа и велики изузетак, предузет најпре због угрожености детета са посебним потребама“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Естика Лебовић каже да је неизмерно срећна и да се захваљује градончелнику Суботице и свима онима који су њој и њеној ћерки помогли да зиму дочекају у бољим условима.

„За нас је ово нови живот, крај мукама и недаћама које су биле наша свакодневица. Живеле смо у немаштини, нисмо имале ни воду, ни струју. Наизмерно хвала свима који су нам помогли, посебно градоначелнику Стевану Бакићу који је одмах реаговао како би моја Сања и ја добиле бољи живот“, рекла је Естика Лебовић.

Породица Лебовић је, по решењу градоначелника, данас усељена у привремени смештај, у објекат Града на Палићу.

13815_2.jpg