Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Традиционални Новогодишњи концерт на малим екранима и интернет порталима

24.12.2020.

Љубитељи класичне музике ни ове године неће бити ускраћени за традиционални Новогодишњи концерт Суботичког симфонијског оркестра. Члан Градског већа задужен за област културе и образовања, Милош Николић, најавио је на данашњој прес-конференцији у Медија-центру у Градској кући да ће  музичког спектакла бити и ове године, али у другачијем издању. Верна суботичка публика овај традиционални концерт неће пратити уживо, али ће моћи да га погледа на телевизијским екранима и интернет порталима: од понедељка, 28. децембра 2020. године на званичној интернет презентацији града Суботице (www.subotica.rs), истог дана, од 20.00 часова на сајту www.subotica.com, а у среду, 30. децембра, од 20.00 часова, на YU-eco телевизији.

13856_1.jpg

 

Николић се том приликом захвалио  Граду Суботици и градоначелнику Стевану Бакићу на могућности  да се, како је рекао, и ове године, упркос пандемији, али уз поштовање свих превентивних мера, одржи традиоционалани новогодишњи концерт Суботичког симфонијског оркестра.  

„Ове године, нажалост, нећемо моћи да се директрно дружимо са свим људима који би волели да нас прате уживо, али у складу са препорукама и мерама Кризног штаба ми смо организовали концерт без публике који ће грађани мођи да погледају од понедељка, 28. децембра 2020. године на званичном сајту града Суботице, истог дана од 20.00 часова на сајту subotica.com, а у среду, 30. децембра, од 20.00 часова на YU-eco телевизији. Ми, радници у култури, односно чланови Суботичког симфонијског оркестра желимо да се на овај начин захвалимо свим херојима нашег времена и мислим да је најбољи начин да то учинимо добром и квалитетном музиком“, навео је Николић.

Истакао је да су уметници одвајкада били познати као спона која повезује људе у тешким временима и да Суботички симфонијски оркестар жели да путем квалитетне музике озари све грађане и макар мало им олакша све недеће са којима се у овом моменту сусрећу.

„У име оркестра и своје име честитам свим грађанима Суботице нову 2021. годину, са само једном жељом: да сви будемо здрави и да се што пре ослобидмо свих недаћа које су нас тиштиле у овој години”, нагласио је Милош Николић.

На репертоару Суботичког симфонијског оркестра под управом Милоша Николића и диригенском палицом Микице Јевтића ће бити традиционални божићни, свечани програм са валцерима, полкама Штрауса, Бетовена... Као солисти наступиће Мирна Радуловић, четрнаестогодишње Татјана Саватић, финалисткиња Пинкових звездица и Невена Станков, као и Андреј Балаж на виолини који ће премијерно извести „Брамс против Хендла“.