Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Проглашени најбољи спортисти Суботице у 2020. години

28.12.2020.

У Великој већници Градске куће данас је одржано свечано проглашење добитника признања у традиционалној акцији „Спортиста године Суботице“ коју заједнички организују Град Суботица, Спортски савез града Суботице и „Нове Суботичке новине”. Титулу најбољег спортисте Суботице за 2020. годину понео је Давор Штефанек, рвач Спартака, а најбољег спортског колектива Тенис клуб Спартак. Свечаном проглашењу најбољих спортиста и спортских колектива у нашем граду присуствовали су градоначелник Суботице Стеван Бакић и др Балинт Пастор, председник Скупштине града Суботице.

 13858_1.jpg

Градоначелник Бакић је, тим поводом, рекао да се Суботица одувек поносила спортом и спортистима и да не чуди што носимо епитет „град спортова“, да верује да је томе допринела и ова акција, покренута на иницијативу „Суботичких новина“, и да није мала ствар када нешто траје од 1961. године, без прекида и без обзира на то да ли смо имали санкције, бомбардовање, па сада и корону, пошаст пред којом смо се нашли.   

„Честитам свим спортистима који су ове године заслужили награде, али и свима онима који нису на ранг-листама. Највише похвала, свакако, заслужују Тенис клуб Спартак, најбољи спортски колектив Суботице, и по осми пут најбољи спортиста – Давор Штефанек. Наш сјајни рвач, наш светски првак и олимпијски победник опрашта се од такмичарске каријере, а вероватно нема бољег начина да му се Суботица одужи за све радости које нам је приредио и да му пожели срећу у даљем спортском раду од признања 'Спортиста године', казао је градоначелник Бакић.

13858_2.jpg 

Истакао је да је извесно да ће Суботичка локална самоуправа и  убудуће пружати подршку афирмацији и развоју спорта и спорске инфраструктуре у нашем граду.

„Ово је прилика и да изразим захвалност Влади Републике Србије на доношењу Уредбе о утврђивању Програма финансијске подршке спортским организацијама у отежаним економским условима услед пандемије изазване вирусом корона. Ту подршку добило је седам суботичких спортских колектива који ће, верујем, рационалном употребом тих средстава подићи ниво рада. У нади да ће наредна година донети мање изазова ван терена, а још више успеха на спортским борилиштима, желим вам добро здравље и срећну и успешну  Нову годину“, нагласио је градоначелник Бакић.

Уз констатацију да није лоше што смо прваци у бројним спортским дисциплинама, што показује и ова додела награда, Балинт Пастор је нагласио да сваког спортисту красе жеља за надметањем и истрајност, особине које су битне у животу и ван спорта.

13858_3.jpg

„Зато ме изузетно радује што по шездесети пут додељујемо ове награде заслужним спортистима Суботице. Година иза нас је била изузетно тешка и резултати које сте постигли сигурно вреде двоструко више. Честитам и спортистима и свима онима који су допринели да се у о Суботици чује и у спортским круговима“, нагласио је Балинт Пастор.

Признања најбољима у конкуренцији пионира уручио је Атила Кикић, председник Скупштине Спортског савеза Суботице, најбољим јуниорима Сретен Дамњановић, председник Спортског савеза Суботице, а најбољим сениорима Наташа Алексић, члан Градског већа задужена за област спорта и омладине.

Најбољим спортским колективима признања је уручио Никола Стантић, уредник спортске рубрике у „Новим Суботичким новинама".

Посебна признања за истакнуте резултате и прославу јубилеја уручио је председник Скупштине града др Балинт Пастор.

Велике прелазне пехаре предао је градоначелник Стеван Бакић. Уместо Давора Штефанека, који због раније преузетих обавеза није могао да присуствује данашњој додели признања, прелазни пехар је примио његов отац, Дамир Штефанек.

Свечаном проглашењу „Спортисте године Суботице“ присуствовало је троје првопласираних у конкуренцији пионира, јуниора и сениора, представник екипе у конкуренцији најбољих екипа и добитници посебних признања, док ће појединцима рангираним од четвртог до десетог места признања бити накнадно уручена.

13858_4.jpg 

Најбољи спортисти Суботице у 2020. години: