Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић посетио прву бебу рођену у 2021. години

06.01.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић посетио је данас прву бебу рођену у 2021.  години у нашем граду – Софију Ђорђиоски, рођену 1. јануара, у 6.40 часова у породилишту суботичке Опште болнице. Градоначелник Бакић је у име града Суботице и своје име поносним Софијиним родитељима, мајци Слађани и оцу Маринку, честитао на принови, пожелео им добро здравље, пуно среће, успеха и радости и уручио пригодне поклоне и поклон картицу у новчаној вредности од педесет хиљада динара.

13867_1.jpg
 

„Данас смо, поштујући све епидемиолошке мере, посетили дивну породицу Ђорђиоски чија је ћерка Софија прва суботичка беба рођена у новој 2021. години“, изјавио је, том приликом, градоначелник Бакић, и додао да нас ова лепа и симболична традиција подсећа да су деца најважнија, како за овај град, тако и за целу Србију.

13867_2.jpg

„Суботичка локална самоуправа редовно новчано помаже све труднице и мајке. Финансирамо четврти покушај вантелесне оплодње за прво и први покушај за друго дете. Померили смо и старосну границу за ту процедуру на 44 године живота код жена, а у Општој болници је, пре пандемије, отворен нови Центар за вантелесну оплодњу у чије опремање су Град и Покрајина инвестирали више од 300.000 евра. Као што је рекао председник Александар Вучић – без деце ни Србија неће постојати, тако да ћемо као локална самоуправа наставити да чинимо све да допринесемо политици подршке рађању коју спроводе Влада Србије и Покрајинска влада“, истакао је градоначелник Бакић.

Супружници Слађана (32) и Маринко (35) Ђорђиоски захвалили су се градоначелнику Стевану Бакићу на поклонима и издвојеним средствима за њихову Софију. Слађана је навела да је порођај протекао у најбољем реду, да је беба била тешка 3.370 грама и дугачка 51 центиметар и да је њој ово друго дете.

„Породила сам се природним путем, све је било у реду. Софија је најлепши поклон који сам могла да добијем за Нову годину. Здрава је и лепо напредује. Срећни смо због принове, само је њена рођена сестра Елена, која ће у марту напунити две године, некако збуњена. Захваљујемо се градоначелнику и Граду Суботици на пажњи, поклонима и финансијској подршци“, нагласила је Слађана Ђорђиоски.

 13867_4.jpg