Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

У Суботици почела масовна имунизација грађана против вируса COVID-19

21.01.2021.

У Новој општини, на адреси Трг Лазара Нешића 4, у Суботици, данас је са радом почео пункт за масовну имунизацију грађана против вируса COVID-19. Пункт је обишао градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, том приликом, изјавио да је циљ формирања пункта да се на организован начин, уз поштовање свих мера заштите од инфекције и принципа безбедне имунизационе праксе, вакцинише што већи број особа за што краће време.

 13888_1.jpg

„Циљ мог обиласка пункта за масовну имунизацију био је да се уверим да ли, у организационом смислу, све функционише како треба и да ли има неких нежељених појава, у здравственом смислу. Све функционише беспрекорно, задовољан сам затеченим стањем. До овог момента за вакцинацију се укупно пријавило 8.134 лица, а вакцинисано је њих 1.016. За данашњи дан предвиђена је вакцинација 432 особе. Апелујем на грађане Суботице да се пријављују у што већем броју, да се овај  процес имунизације што пре спроведе. То је јако битно за стицање имунитета целог нашег друштва, како бисмо што пре кренули у опоравак и развој привреде, економије и да, како град Суботица тако и држава Србија, крене напред у још једну победу. Живела Суботица, живела Србија!“, нагласио је градоначелник Бакић.

Град Суботица позива све грађане који су заинтересовани за вакцинацију против вируса COVID-19 да се пријаве путем портала е-Управе, попуњавањем једноставног упитника или позивањем телефона број: 0800 222 334.

Након што искажу интересовање, путем електронске поште и смс-а, грађани ће бити обавештени о термину и месту вакцинације. Упитник могу да попуне и за ближе чланове своје  породице, с тим да је потребно само да наведу исправно њихове податке и оставе контакт.

13888_2.jpg

Моле се грађани да се придржавају заказаних термина, јер ће се тако избећи непотребно чекање и стварање гужви.

Пункт за масовну имунизацију у Новој општини у Суботици ради од 8.00 до 18.00 часова.