Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Заменик покрајинског секретара за енегетику, грађевинарство и саобраћај Зоран Тасић посетио Суботицу

27.01.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић састао се данас, у Градској кући, са замеником покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај др Зораном Тасићем са којим је разговарао о синхронизацији локалних пунктова зимске службе са пунктовима ЈП „Путеви Србије“, надлежностима Секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај и пројектима из области безбедности саобраћаја. Састанку су присуствовали начелник Севернобачког управног округа Драги Вучковић, градски менаџер Загорка Панић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Суботица Предраг Радивојевић.

 13902_1.jpg

Уз изражавање задовољства данашњим разговором са градоначелником Бакићем, Тасић је изјавио да је током срдачног сусрета договорено да јавно предузеће, односно локални штаб зимске службе буде у свакодневној комуникацији и координацији са државним пунктовима.

„Један од најважнијих и најбитнијих сегмената је та координација и заједничко поступање у случају да дође до озбиљнијих падавина. Такође смо разговарали и о надлежностима  Секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај. Наш секретаријат је у прошлој години определио нешто мало мање од милион динара за пројекат у Суботици који се односи на брзинске дисплејеве. Успели смо да определимо новац и за опремање укупно 65 школа на територији АП Војводине. Кад  говорим о опремању говорим о саобраћајној сигнализацији која је веома значајна за повећање безбедности ученика. Определили смо средства за изградњу светлосне саобраћајне сигнализације у зонама раскрсница и брзинске дисплејеве у насељеним местима који су се  показали као добра превентива у повећању безбедности саобраћаја на територији комплетне АП Војводине“, казао је Зоран Тасић.

Надам се, додао је, да ће Град Суботица заједно са градоначелником и својим менаџментом аплицирати на све пројекте које ће суфинансирати Секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

13902_2.jpg

„Задатак нашег секретаријата јесте да пружи сву логистичку подршку и све што је неопходно да кроз реализацију пројеката које ће суфинансирати Секретаријат повећамо безбедност саобраћаја и у Суботици. Наравно, да реализацијом и других пројеката  из области енергетике и грађевинарства помогнемо да се и грађани Суботице осећају безбедније“, истакао је Тасић.

Предраг Радивојевић је навео да је планом зимског одржавања општинских путева и улица за период од 1. новембра 2020. до 1. априла 2021. године обухваћено 127 километара приградских саобраћајница, 127 километара градских саобраћајница и 2,7 км саобраћајница у заштићеном подручју Парка природе Палић.

13902_3.jpg

„Осим тога, врши се и чишћење више од 834.000 метара квадратних бициклистичких стаза, тротоара и тргова на територији града и преко 58.000 квадратних метара шеталишта и паркинга на подручју Парка природе Палић. Путеви и улице који су предвиђени за одржавање су одређени тако да обухватају градске путеве, путеве и улице којима саобраћа јавни превоз и путеве и улице у којима се налазе јавне установе. Захвални смо заменику покрајинског секретара на данашњој посети. Као што је рекао, причали смо о координацији локалног јавног предузећа за управљање путевима и ЈП 'Путеви Србије'. Познато је да су државни путеви који се простиру и на територији нашег града у надлежности 'Путева Србије' у чије име зимску службу спроводи локална компанија 'Војпут', нагласио је Радивојевић.

Након сусрета са градоначелником Стеваном Бакићем, Зоран Тасић је заједно са Предрагом Радивојевићем обишао пункт Зимске службе компаније „Војпут“, у Хиподромској бб. Тасић је, том приликом, рекао да проблема у комуникацији и координацији између ове и локалне службе за одржавање путева нема, али да се такви проблеми појављују у неким мањим местима.

13902_4.jpg