Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић честитао градоначелнику Вучевићу Дан града Новог Сада

01.02.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић је, у своје лично име и у име целе Суботице, упутио срдачне честитке градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу поводом 1. фебруара, Дана града Новог Сада.

13917_1.jpg 

„Током ове две стотине седамдесет и три године урбаног живота наше Српске Атине, мало је градончелника који су били упоредиви са оним одлучним градским оцима, који су се те 1748. године изборили за статус слободног краљевског града. У деветој години свог посвећеног рада на челу Новог Сада, улазиш у историју и по дужини свог труда и по оствареним резултатима, јер се давно град није тако динамично и свеобухватно развијао.

То ме лично јако радује, јер је напредак Новог Сада напредак и свих нас на северу Србије. Као у минулим вековима Антонију Хаџићу и многим другим Суботичанима, тако је и данас нама драг и близак Нови Сад. Наша два града веже много тога, а моја највећа жеља је да те везе продубимо и учврстимо заједно.

Још једном ти честитајући на овај знаменити дан, срдачно те поздрављам и надам се да ћемо имати прилику да ти будемо домаћини у Суботици, као посебно драгом и цењеном госту и пријатељу“, наводи се у честитки градоначелника Бакића.