Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић апелује на Суботичане да наставимо да поштујемо епидемиолошке мере

08.02.2021.

„Поштовани грађани Суботице, овим путем вас позивам да сви заједно дамо свој допринос побољшању епидемиолошке ситуације у нашем граду. Важно је да наставимо да поштујемо све мере заштите од заразе, јер је пандемија вируса COVID-19 далеко од завршене.

13985_1.jpg 

Подсећам вас да сам 26. новембра прошле године донео Одлуку о проглашењу ванредне ситуације за целу територију града Суботице и да је тај акт још на снази. Нисмо га укинули јер ситуација заиста јесте и даље ванредна. Градски штаб за ванредне ситуације прати стање на дневном нивоу и јасно је да поново долази до повећања броја заражених.

Због очувања живота и здравља, због смањења притиска на наше лекаре и друге запослене у Општој болници и Дому здравља, као и због укупног привредног и друштвеног живота Суботице, морамо истрајати у одговорности и поштовању једноставних принципа – уздржавања од већих окупљања, одржавања дистанце, ношења маски и појачане хигијене.  

Темпо вакцинације у нашем граду је добар али морам да нагласим и нашим суграђанима који су прошли први круг имунизације, да пуну заштиту могу да очекују тек две недеље након друге дозе вакцине и да, ни у ком случају, не смеју да игноришу мере заштите због чињенице да су вакцинисани.

Апелујем на све Суботичане, да се пријаве за вакцинацију путем портала електронске управе: https://imunizacija.euprava.gov.rs/ или на број телефона: 0800 222 334, јер без имунизације 70-90 одсто становника града, нећемо моћи да очекујемо потпуни нестанак вируса из наше средине.

Суботица је до сада показала велику одговорност и озбиљност, достојне њене величине и културе. Морамо тако да наставимо и у наредном периоду, да бисмо борбу изнели до краја и победили!“

                                                                                                         Градоначелник
                                                                                                           Стеван Бакић