Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Честитка градоначелника Бакића патријарху Порфирију

19.02.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић упутио је честитку новоизабраном архиепископу пећком, митрополиту београдско-карловачком и патријарху српском господину Порфирију у којој се каже: „Ваша светости, у име Града Суботице и своје лично, честитам Вам избор за архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског.

14024_1.jpg 

На древни трон Светог Саве долазите после више од три деценије монашког живота и свештеничког служења, током којих сте највећи део времена били ревносни сатрудник епископа бачког Иринеја. Са много труда и љубави приступили сте духовној обнови и православној проповеди овде, на северу наше земље, где су Вас и Суботичани запамтили по Вашим многим посетама, мудрим речима, предавањима и богослужењима у нашем граду.

Ваше поруке аутентичног хришћанског суживота, праштања и разумевања имале су великог одјека у мултиетничкој и мултиконфесионалној јавности Суботице, па се слободно може рећи да је наш град јединствен у изражавању радости због Вашег избора за поглавара Српске православне цркве.

Ступате на најузвишенију и најтежу службу Богу и роду, након блаженопочившег патријарха Иринеја, који је много урадио и изградио, на темељима свог великог претходника, патријарха Павла. Град Суботица ће увек бити поуздан сарадник Вас и Српске православне цркве на даљем развијању праведног и човечног друштва, утемељеног на хришћанским вредностима, које нас уједињују и служе општем добру и напретку наше Србије.

Уз радостан поклич - Достојан! Још једном Вам од срца честитам и желим Вам многаја љета на пећком трону наше Свете Цркве“, наводи се у честитки градоначелника Бакића.