Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Формиран локални тим за борбу против болести зависности

23.02.2021.

У организацији Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије данас је, у Плавој сали Градске куће, одржан састанак поводом формирања мултидисциплинарног тима на нивоу локалне самоуправе сa циљем да се укључи што више актера из свих сектора, од правосуђа, здравствених и социјалних установа и цивилног друштва до локалне самоуправе, ради што квалитетније сарадње и координације у борби против дрога.

14028_1.jpg 

Уз изражавање захвалности Граду Суботици на приступу и учешћу у организацији данашњег састанка на коме су били присутни представници 19 установа, институција и организација, руководилац групе за област борбе против дрога Канцеларије за борбу против дрога  Владе Републике Србије,  Јован Војиновић, изјавио је да је проблем дрога свеобухватан и да захтева сарадњу између свих локалних институција и власти.

„Договорено је да изаберемо координатора чији ће задатак бити да координира рад свих актера у тиму који ће се окупљати минимум четири пута годишње и том приликом размењивати информације и координирати даљи рад у складу са Националном стратегијом у борби против дрога“, истакао је Војиновић.

Додао је да је у Суботици ситуација задовољавајућа и да је у плану да се одржи још један састанак на којем би се потписао и споразум о сарадњи.

„Сви учесници сатстанка навели су неке позитивне и негативне примере који нису неисправљиви. Водили смо разговоре о стању на терену. У Суботици је заиста задовољавајућа ситуација и задовољни смо радом институција“, нагласио је Јован Војиновић.

14028_2.jpg