Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић обишао породицу хероја са Кошара

03.03.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић посетио је данас Суботичанина Мирослава Видача (42), учесника битке на Кошарама, једне од најсуровијих и најтежих борби у новијој историји српске војске која је постала симбол одбране земље и државне границе. Градоначелник Бакић је, том приликом, рекао да је и суботичка локална самоуправа у обавези да подржи и системски и појединачно све оне који су били спремни на највећу жртву служећи Србији.

14065_1.jpg 

„Данас смо били гости у дому нашег суграђанина Мирослава Видача и његове супруге Елвире. У овој честитој породици живи четворо деце и ми смо дошли да им, као Град, помогнемо. Желимо овим путем и да се захвалимо Мирославу што је 1999. године, као млад војник био на бранику отаџбине. Служио је на најтежем месту, на јуначкој караули Кошаре, где је наша војска зауставила знатно многобројнијег непријатеља. За тај подвиг свој живот је жртвовало 108 бораца, међу њима и Суботичанин Јосип Сич, кога се и у овој прилици са посебним поштовањем сећамо“, изјавио је градоначелник Бакић.

Мирослав Видач је преживео битку,  али му је од последица рањавања живот од тада знатно отежан, рекао је градоначелник, и додао да ће Град Суботица у наредном периоду помоћи Видачу да реши здравствени проблем везан за ногу у којој се и дан-данас налазе гелери.

 14065_2.jpg

„Желимо данас да поручимо и њему и свим нашим ветеранима који су бранили отаџбину, да је Град Суботица ту да их подржи и помогне на сваки могући начин. Као што је и држава Србија, предвођена председником Александром Вучићем, проговорила отворено о НАТО агресији и херојској одбрани земље 1999. године, тако сматрамо да као локална самоуправа имамо дужност да и ми подржимо и системски и појединачно све оне који су били спремни на највећу жртву служећи Србији. У то име, живела Суботица, живела Србија“, нагласио је градоначелник Бакић.

Уз изражавање захвалности градоначелнику Бакићу на посети и помоћи у виду већег броја пакета хране, кућне хемије и средстава за хигијену, Видач је казао да му је драго што држава у последњих неколико година негује сећање на битку на Кошарама и цени жртву коју су борци поднели.

14065_3.jpg

„Градоначелник Бакић је први званичник који ме је посетио, он је први градоначелник који ме је питао са каквим се проблемима сусрећем и да ли ми треба помоћ. То ћу дуго памтити, као што ћу заувек памтити и битку на Кошарама и 6. јун 1999. године када сам, као војник на редовном одслужењу војног рока, рањен у пределу десне бутине. Живим скромно, са супругом Елвиром и наше четворо деце, на салашу надомак Суботице, али поносан што сам био учесник битке која је постала симбол одбране отаџбине”, истакао је Мирослав Видач.

14065_4.jpg