Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести и извештаји

Počela sa radom AgroLIFE digitalna platforma

12.03.2021.

U sklopu projekta „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem“ koji je podržan kroz Program razvojnog partnerstva (develoPPP.de) Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a koji sprovode Nemačka razvojna saradnja (GIZ), TeleGroup i NALED, Gradu Subotici donirano je ukupno 11 najsavremenijih meteo stanica koje prate parametre od značaja za poljoprivrednu proizvodnju.

Meteo stanice su u stanju da prikupljaju podatke o mikroklimatskim uslovima u realnom vremenu, kao što su podaci o temperaturi i vlažnosti vazduha i zemljišta, količini padavina, vlažnosti lista, sunčevoj radijaciji, jačini vetra i slično ali i da predviđaju pojavu bolesti i štetočina za veliki broj poljoprivrednih kultura.

Podaci sa meteo stanica dostupni su svim zakupcima državnog poljoprivrednog zemljišta ali i vlasnicima privatnih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Grada Subotice.

Podatke sa meteo stanica moguće je koristiti kroz AgroLIFE digitalnu platformu za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Potrebno je da skinete mobilnu aplikaciju sa google prodavnice, besplatno se registrujete i počnete da upravljate svojom poljoprivrednom proizvodnjom putem ovog digitalnog asistenta. Podaci sa meteo stanica takođe su dostupni i putem sledeće web stranice - https://farmer.agrolife.world/. Da biste putem ove web stranice pristupili podacima sa meteo stanica za Grad Suboticu potrebno je da koristite sledeće pristupne podatke:

Korisničko ime: Subotica

Šifra: meteo

Za više informacija o projektu, AgroLIFE aplikaciji i meteo stanicama potrebno je obratiti se Sekretarijatu za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

Preuzmite brošuru