Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Вакцинација без заказивања у амбулантама у Келебији, Палићу и Таванкуту

15.03.2021.

Како би се омогућило старијим грађанима из Келебије, Палића, Таванкута и околних села да што брже и једноставније приступе вакцинацији против заразне болести COVID-19, Дом здравља Суботица је обезбедио капацитете да се у уторак, 16. марта, вакцинишу сви грађани старији од 60 година, који се нису пријавили преко портала е-управе, а живе у овим приградским насељима или њиховој непосредној околини.

14122_1.jpg

Имунизација вакцином кинеског произвођача „Синофарм“ обављаће се од 08:00 до 13:00 часова у:

амбуланти Келебија, на адреси Вељка Влаховића бб;

амбуланти Палић, на адреси Парк хероја 8;

амбуланти Таванкут, на адреси Марка Орешковића бб

Заинтересовани грађани када крену на вакцинацију треба са собом да понесу лични докуменат са сликом, по могућности да попуне и понесу са собом образац за сагласност како би се убрзао процес евидентирања у систем. Уколико нису у могућности моћи ће да попуне и потпишу образац за сагласност на самом пункту.

Дом здравља Суботица моли све грађане који желе да приме вакцину да на вакцинацију дођу уз обавезно придржавање епидемиолошких мера - ношење заштитне маске и одржавање растојања.

Градска управа Суботица позива наше старије суграђане да искористе ову прилику да се вакцинишу, јер тиме значајно умањују могућност заразе. Уколико до заразе ипак дође, вакцина је једино превентивно средство против тежих облика и компликација и зато је изузетно важно да се што више грађана старијих од 60 година одазове на акције Дома здравља.