Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник свечано отворио најлепшу суботичку апотеку

18.03.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић отворио је данас, у приземљу Градске куће, апотеку „Гален фарм“ заједно са директором ове апотекарске установе Вељком Џелетовићем. Некадашњи Огранак 1 Апотеке Суботица, дат је у закуп почетком године, заједно са још деветнаест апотекарских објеката у својини града. Уговор о закупу закључен је са реномираном апотекарском установом „Гален фарм“ која је испунила све услове јавног конкурса.

Закупац је све објекте адекватно уредио, брендирао и снабдео разноврсном понудом лекова и других фармацеутских производа. На отварању најпрестижнијег простора, који Суботичани сматрају централном градском апотеком градоначелник се обратио медијима:

„Поштовани директоре и запослени апотекарске установе „Гален фарм“

Уважени представници медија,

Велико ми је задовољство што данас отварамо једну од најлепших апотека у Суботици, од овог тренутка под управом једне од најугледнијих компаније каква је „Гален фарм“.

Као што сам и обећао грађанима пре неколико месеци одржали смо апотекарску делатност у овом простору и омогућили, закључењем уговора са садашњим закупцем да једна од најлепших апотека у центру града, испод наше Градске куће, буде доступна са великим избором лекова и других медикамената, а оно што најважније грађанима јесте да ће апотека имати и ноћно дежурство. Грађани Суботице ће моћи и даље, у било које доба дана и ноћи, да дођу и прибаве све оно што им је потребно за здравље.

Годинама у назад, нажалост, Апотека Суботице је гомилала дугове и овај објекат је трпео због таквог финансијског стања у градској апотекарској установи. У последње време је долазило и до тога да основних лекова није било у понуди или су залихе биле изузетно мале.

Пресекли смо ту мучну ситуацију и за њих и за овај град. Као резултат тога је склопљен уговор са „Гален фармом“. Морам да нагласим да су власник и његово руководство поштовали све услове уговора о закупу, а оно што је мени било најважније је да су сви запослени на свом месту, да ће све апотеке наставити са радом и радити још боље.

Осим ове централне апотеке, данас „Гален фарм“ отвара још 6 објеката, а следећи четвртак и преосталих 13 које су закупили у нашем граду. Важно је напоменути да је међу данас отвореним објектима и апотека на Палићу, у месној заједници Ново село и Кертварош и простор код Дечијег диспанзера.

Овом приликом би се захвалио директору „Гален фарма“ на ефикасном и успешном преузимању пословних простора и њиховом адекватном опремању. Запосленима желим много среће у даљем раду и унапређењу апотекарске делатности, а грађанима се захваљујем на стрпљењу и подршци коју су пружили мени и руководству града у решавању проблема који је мучио Суботицу годинама.

Живела Суботица! Живела Србија!“

 

Отварању су присуствовали и градски менаџер Загорка Панић, начелница Градске управе Марија Ушумовић Давчик и секретарка Секретаријата за финансије Дубравка Родић.