Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Вакцинација старијих од 60 година без пријаве наставља се у петак – 19. марта у Суботици, Ђурђину и Новом Жеднику

18.03.2021.

Како би се омогућило старијим грађанима Суботице и насеља Ђурђин и Нови Жедник да што брже и једноставније приступе вакцинацији против заразне болести COVID-19, Дом здравља Суботица наставља, у четвртак, 19. марта, акцију имунизације свих грађана старијих од 60 година, који се нису пријавили преко портала е-управе или су се пријавили, а нису још били позвани да приме вакцину.

Имунизација вакцином кинеског произвођача „Синофарм“ обављаће се од 08:00 до 13:00 часова у:

  • амбулaнти I, у Суботици, на адреси Кумичићева улица 4;
  • амбуланти у Ђурђину, на адреси Бориса Кидрича бб;
  • амбуланти Нови Жедник, на адреси Илије Лубарде 2;

Заинтересовани грађани када крену на вакцинацију треба са собом да понесу лични докуменат са сликом, по могућности да попуне и понесу са собом образац за сагласност како би се убрзао процес евидентирања у систем. Уколико нису у могућности моћи ће да попуне и потпишу образац за сагласност на самом пункту.

Дом здравља Суботица моли све грађане који желе да приме вакцину да на вакцинацију дођу уз обавезно придржавање епидемиолошких мера - ношење заштитне маске и одржавање растојања.

Градска управа Суботица позива наше старије суграђане да искористе прилику да се вакцинишу, јер тиме значајно умањују могућност заразе. Уколико до заразе ипак дође, вакцина је једино превентивно средство против тежих облика и компликација и зато је изузетно важно да се што више грађана старијих од 60 година одазове на акције Дома здравља.